SoruCevap
Yeni Üye
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler
2.5 su bardağı un
250gr tereyağı
Ceviz (İsteğe göre)
Şerbeti için;
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbet materyalleri küçük bir tencereye konulur ve kaynamaya bırakılır.
Diğer taraftan sığ ve yayvan bir tencerede yağ eritilir üzerine un ek edilir.
Yaklaşık 20dk kadar kısık ateşte un rengi değişene kadar kavrulur. Ceviz ek edilir.
Kaynamış şerbet kavrulan una ek edilir ve bir 5 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2.5 su bardağı un
250gr tereyağı
Ceviz (İsteğe göre)
Şerbeti için;
2.5 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbet materyalleri küçük bir tencereye konulur ve kaynamaya bırakılır.
Diğer taraftan sığ ve yayvan bir tencerede yağ eritilir üzerine un ek edilir.
Yaklaşık 20dk kadar kısık ateşte un rengi değişene kadar kavrulur. Ceviz ek edilir.
Kaynamış şerbet kavrulan una ek edilir ve bir 5 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Un Helvası (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı