Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 şu bardağı su ya da süt
1 su bardağı sıvı yağ ya da 125 gram tereyağı
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Ben su ile yaptım. Şekeri bir güzel karıştırıp eritiyoruz normal içtiğimiz su.
Tavaya yağı ve unu alıyoruz, orta ateşte rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz. Hemen hemen 10 dakika sürüyor bu işlem.
Daha sonra kısık ateşe alıp şerbetini ekliyoruz. (şerbeti eklemeden isterseniz fındık ya da ceviz içi de koyabilirsiniz ben koymadım).
Şerbet gözünüze çok gelmiş olabilir ama karıştırdıkça un şerbeti çekiyor.
Kıvam alan helvanın altını kapatıp ister 5 dakika üzeri kapalı dinlendirin isterseniz de şekil verip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 şu bardağı su ya da süt
1 su bardağı sıvı yağ ya da 125 gram tereyağı
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Ben su ile yaptım. Şekeri bir güzel karıştırıp eritiyoruz normal içtiğimiz su.
Tavaya yağı ve unu alıyoruz, orta ateşte rengi değişene kadar güzelce kavuruyoruz. Hemen hemen 10 dakika sürüyor bu işlem.
Daha sonra kısık ateşe alıp şerbetini ekliyoruz. (şerbeti eklemeden isterseniz fındık ya da ceviz içi de koyabilirsiniz ben koymadım).
Şerbet gözünüze çok gelmiş olabilir ama karıştırdıkça un şerbeti çekiyor.
Kıvam alan helvanın altını kapatıp ister 5 dakika üzeri kapalı dinlendirin isterseniz de şekil verip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı