Son konular

Un Helvası

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
200 gram tereyağı yahut margarin (de olabilir ben margarin kullandım)
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker (tepeleme)
1 çay bardağı zeytinyağı (kıvamını ayarlamak için)
Ceviz (isteğe nazaran kullana bilirsiniz)

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Arkadaşlar birinci evvel bir tencereye yağı alıp eritelim.
Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un homojen bir kıvama gelinceye kadar güzelce orta ateşte durmaksızın kavrulur. Devamlı karıştıralım yanmaması için.
İyice kıvam alan helvaya zeytinyağı eklenip tekrar yeterlice kavrulur, rengi dönene kadar.
Rengi değişen kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. Ocağın altı kapatılıp şeker ekleyelim.
Toz şeker de ekledikten sonra helva pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice karıştırılır. Sonra tencerenin ağzını kapatıp 1 dk dinlendirelim (çok fazla dinlenmesin yani tencerede soğumasın arkadaşlar ona dikkat edelim).
Kıvamını alan helva servis tabağına alınıp üzerine tercihe nazaran ceviz konulup soğumaya bırakılır. Ben cevizi robotta çekdim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Erzurum Yolu Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff) Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağı Yarım su bardak zeytinyağı 2,5 su bardağı un 1,5 çay bardak toz şeker (Arttırabilirsiniz) Erzurum Yordamı Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff) Tanımı Yapılışı Bir tencereye tereyağı ve zeytinyağı alıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Un Helvası Tanımı İçin Materyaller 100 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1 Türk kahve fincanı tahin Şerbetı̇ ı̇çı̇n; 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su Un Helvası Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tencereye su ve şekeri alıp bir çeşit kaynatıp ocaktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler Helva için 4 su bardağı un 125 gram margarin 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için 2 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle ocağa şerbetimizi koyup karıştırıyoruz. Kaynayınca 3-4 damla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için; 1 su bardağı süt 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker Helva için; 2 yemek kaşığı dolusu margarin ya da tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un Tam Ölçülü Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Şerbeti için bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Browni Tadında Unlu İrmik Helvası (Un Tadı Yok) Tanımı İçin Gereçler Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker 3 su bardağı süt Helva materyalleri 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ 1 su bardağı un 1 su bardağı irmik 2 yemek kaşığı kakao (Dolu dolu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt