Un Helvası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler

Helva için
4 su bardağı un
125 gram margarin
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su

Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ocağa şerbetimizi koyup karıştırıyoruz.
Kaynayınca 3-4 damla limon damlatıp 10 dk kadar daha kaynatıyoruz.
Şerbet hazır olunca soğumaya bırakıyoruz.
Bir tencereye un, tereyağ, sıvı yağ ve margarini ekleyip orta göz ocakta kavurmaya başlıyoruz.
Helva hamur üzere kıvam alsada kavurmaya devam ediyoruz. (helva evvel hamur üzere bir kıvam alıyor sonra kendini salıyor olmaya yakın toparlanıyor tekrar ve rengi dönüyor. )
Rengi dönen helvamızı kenara alıyoruz ve ılık olana kadar bekletiyoruz.
Elimizi yakmayacak ılık sıcaklıkta olan helvanın üzerine ılımış olan şerbeti yavaş yavaş ekliyoruz. (hepsi eklenmeyecek az az eklenip karıştırılacak, ben yarısını kullandım şerbetin)
Bir borcama koyarak yahut form vererek bir tabağa dizilebilir. Ben tanımı teyzemden aldım Şimdiden afiyet olsun
Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt