Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
100 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
Üzeri için:
Ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz, suyu ve sütü şekeri eritiyoruz .
Ocakta bir tık kaynasın şekerimiz erisin yeter.
Sonrasında tereyağımızı ve sıvı yağını tencerede eritelim .
Unumuzu ilave ederek rengi dönene kadar sürekli karıştırmalıyız.
Tahta kaşıkla 10- 15 dk kadar un kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaş yavaş dökelim ,karıştırarak top top olmasın diye sürekli karıştırıyoruz.
Tam kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz.
Kaşık yardımıyla şekil veriyoruz. Afiyet olsun.
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
100 gram tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
Üzeri için:
Ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetimizi hazırlıyoruz, suyu ve sütü şekeri eritiyoruz .
Ocakta bir tık kaynasın şekerimiz erisin yeter.
Sonrasında tereyağımızı ve sıvı yağını tencerede eritelim .
Unumuzu ilave ederek rengi dönene kadar sürekli karıştırmalıyız.
Tahta kaşıkla 10- 15 dk kadar un kavrulduktan sonra şerbetimizi yavaş yavaş dökelim ,karıştırarak top top olmasın diye sürekli karıştırıyoruz.
Tam kıvamına geldikten sonra ocaktan alıyoruz.
Kaşık yardımıyla şekil veriyoruz. Afiyet olsun.
Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı