Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı soğuk su
Helva karışımı için :
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin yahut tereyağı
3,5 su bardağı un
Un Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şerbeti kaynatmadan hazırlayalım. Su ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
Tencereye yağları alalım katı yağ eriyene kadar ısıtalım.
Yağ fazla gelebilir göze ancak helva piştikten sonra o denli olmuyor.
Üzerine unu dökelim. Başlayalım karıştırmaya baya uzun bi müddet istediğimiz rengi alana kadar yakmadan kavuralım.
Rengini alınca ocağın altını kısalım.
Artık burda dikkat edelim şerbeti dikkatlice ve yavaşça dökelim dökerken süratli hızlı karıştıralım.
Elimize dikkat edelimki sıçrayıp kaynar helva yakmasın
Helva katılaşınca 1 dakika kadar daha kavuralım ve altını kapatalım.
İstediğiniz hali verip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Şerbet için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı soğuk su
Helva karışımı için :
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin yahut tereyağı
3,5 su bardağı un
Un Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel şerbeti kaynatmadan hazırlayalım. Su ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
Tencereye yağları alalım katı yağ eriyene kadar ısıtalım.
Yağ fazla gelebilir göze ancak helva piştikten sonra o denli olmuyor.
Üzerine unu dökelim. Başlayalım karıştırmaya baya uzun bi müddet istediğimiz rengi alana kadar yakmadan kavuralım.
Rengini alınca ocağın altını kısalım.
Artık burda dikkat edelim şerbeti dikkatlice ve yavaşça dökelim dökerken süratli hızlı karıştıralım.
Elimize dikkat edelimki sıçrayıp kaynar helva yakmasın
Helva katılaşınca 1 dakika kadar daha kavuralım ve altını kapatalım.
İstediğiniz hali verip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.