Un Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
150 gram margarin veya tereyağı
1 fincandan biraz eksik sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
6 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un
Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
150 gram tereyağı veya margarin (Ben ikisinden de karıştırdım)
1 fincandan biraz eksik sıvı yağ ve 1 çay bardağı pudra şekerini karıştırıp yoğuralım.
6 yemek kaşığı nişasta ve aldığı kadar da un ekleyip yoğuralım. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak.
Ben hem beyaz hem pembe yapmak istediğim için hamuru ikiye ayırdım ve birine gıda boyası kattım.
Pembişler çok tatlı oldular küçük küçük yuvarlayarak tepsimize dizelim. Tepsiyi yağlanmaya gerek yok.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Soğuyunca daha iyi kıvam alacak. Herkese afiyet olsun
Un Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram margarin veya tereyağı
1 fincandan biraz eksik sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
6 yemek kaşığı nişasta
Aldığı kadar un
Un Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
150 gram tereyağı veya margarin (Ben ikisinden de karıştırdım)
1 fincandan biraz eksik sıvı yağ ve 1 çay bardağı pudra şekerini karıştırıp yoğuralım.
6 yemek kaşığı nişasta ve aldığı kadar da un ekleyip yoğuralım. Kıvamı kulak memesi kıvamında olacak.
Ben hem beyaz hem pembe yapmak istediğim için hamuru ikiye ayırdım ve birine gıda boyası kattım.
Pembişler çok tatlı oldular küçük küçük yuvarlayarak tepsimize dizelim. Tepsiyi yağlanmaya gerek yok.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirelim. Soğumaya bırakalım. Soğuyunca daha iyi kıvam alacak. Herkese afiyet olsun
Un Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı