Son konular

Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi (Videolu)

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Coin
175,520
Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı oda ısısında su 300ml
4 su bardağı un (500 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
Un sıvı yağ

Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karıştırma kabına suyu ve tuzu alıp tuz eriyinceye kadar karıştıralım üzerine azar azar unu ilave ederek hamuru karıştırıp toparlayalım daha sonra elimizde hamuru biraz yoğurup eleyapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim hamurun üzerini örtüp 10-15 dakika kadar dinlendirelim ardından hamuru tezgaha alıp üzerine bolca un serpip biraz yoğurup toparlayalım daha sonra hamuru 8 eşit parçaya bölelim bu parçaları elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim her bir bezeyi tezgah üzerinde 35-40 santim kadar açıp büyütelim üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp bir çay kaşığı kadar un serpelim daha sonra bir ucundan başlayarak diğer ucuna kadar 2 santim kalınlığında katlayalım uzunca bir rulo elde ettikten sonra kendi etrafında çevirip gül böreği şekli verelim tüm hamuru bu şekilde hazırlayalım hazırladığımız katmerleden 1 adet alıp tezgah üzerine un serpip 20-25 santim büyüklüğünde açalım geriye kalan bütün katmerleri aynı şekilde hazırlayalim yüksek ateşte ısıtılmış tavaya 1 adet katmer bırakalım üzerine fırça ile biraz sıvı yağ sürelim ve her iki yüzünü güzelce kızartalım tüm katmerleri bu şekilde pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun hoşça kalın allah’a emanet olun inşallah ❤
Un Su Tuz İle Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt