Unlu Çıtır Börek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Unlu Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
6 adet yufka
Sos için gereç:
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
İçi için gereç:
Yarım kg patates
1 adet kurusoğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz karabiber pulbiber ve nane
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı susam ve çörekotu

Unlu Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel patateslerin kabuklarını soyalım.
Üzerini hafif geçecek formda su koyup haşlayalım.
Yumuşayan patatesleri sıcakken uygunca ezelim.
Tavaya yağı koyup doğranmış soğanı ek edelim.
Rengi hafif dönen soğana salçayı katalım.
Biraz kavurduktan sonra ezilmiş patatesleri ek edelim.
Baharatları da katıp soğumaya bırakalım.
Sos gereçlerini derin kapta karıştıralım.
Yufkayı tezgaha serelim.
Sostan üç yemek kaşığı dökelim.
Fırça yardımı ile her yerine yedirelim.
Yufkayı ikiye katlayalım.
Üstüne de sostan sürelim.
Yarım ay biçiminde olan yufkayı üçgen dilimlere keselim.
İç harcımızdan koyup sigara böreği üzere saralım.
Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.
Çörekotu ve susam serpelim.
Evvelce 180 derece ısıtılmış fırında 35- 40 dk denetimli olarak pişirelim.Sıcak sıcak çıtır böreklerimiz hazır.Afiyet olsun.
Unlu Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt