Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
3 yemek kaşığı tereyağı (Silme)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
Şerbet İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Unlu İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbet için su, şeker ve sütü uygun bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım, şeker eridikten sonra vanilyayı ek edip güzelce karıştıralım ve kenara alalım.
Uygun bir tencerede tereyağını eritip sıvı yağı ek edelim, akabinde da un ve irmiği birebir anda tencereye alıp koyu karamel renk alana kadar kavuralım.
İstediğimiz renge gelince hazırladığımız soğuk şerbeti ek ederek karıştıralım orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alıp dilediğimiz üzere servis edelim. afiyet olsun
3 yemek kaşığı tereyağı (Silme)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
Şerbet İçin
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Unlu İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel şerbet için su, şeker ve sütü uygun bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştıralım, şeker eridikten sonra vanilyayı ek edip güzelce karıştıralım ve kenara alalım.
Uygun bir tencerede tereyağını eritip sıvı yağı ek edelim, akabinde da un ve irmiği birebir anda tencereye alıp koyu karamel renk alana kadar kavuralım.
İstediğimiz renge gelince hazırladığımız soğuk şerbeti ek ederek karıştıralım orta ateşte yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alıp dilediğimiz üzere servis edelim. afiyet olsun