Unlu İrmik Helvası Tanımı İçin Gereçler
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Şerbeti İçin
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt ve su karışık (1 süt 1 su)
1 su bardağı portakal suyu
Unlu İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Uygun bir kaba süt, su, şeker ve portakal suyunu alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Tencereye yağları alıp eritelim üzerine irmik ve unu ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak istediğimiz rengi alana dek kavuralım.
İstediğimiz renge ulaştıysak tencereyi tezgaha alalım (Ateşteyken şerbet vermek sıçrama yapabiliyor bu formda o risk kalmaz)
Azar azar süt şerbetini ek edip bir yandanda pürüzsüz olana dek karıştıralım ve tekrar ocağa alıp şerbetini çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Helvamız hazır ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatalım 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
Şerbeti İçin
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt ve su karışık (1 süt 1 su)
1 su bardağı portakal suyu
Unlu İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Uygun bir kaba süt, su, şeker ve portakal suyunu alıp şeker eriyene kadar karıştıralım. Tencereye yağları alıp eritelim üzerine irmik ve unu ekleyip kısık ateşte daima karıştırarak istediğimiz rengi alana dek kavuralım.
İstediğimiz renge ulaştıysak tencereyi tezgaha alalım (Ateşteyken şerbet vermek sıçrama yapabiliyor bu formda o risk kalmaz)
Azar azar süt şerbetini ek edip bir yandanda pürüzsüz olana dek karıştıralım ve tekrar ocağa alıp şerbetini çekene kadar karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Helvamız hazır ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatalım 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun