Unlu Süper Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Gereçler
İsteğe nazaran patlıcan
Tuz
Bulamak için:
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı galeta unu
3 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Unlu Mükemmel Patlıcan Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları soyalım lakin uzun sap kısmını koparmayalım.
Suyu ocağa alalım ve kaynamasını bekleyelim.
Kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı tuz atalım(acısını almak için).
Patlıcanları da suya atıp yumuşamasını bekleyelim. Çok yumuşak olmasın dikkat edin.
Sonra haşlanan patlıcanları çıkarıp fazla suyun süzülmesi için bir süzgece alalım.
Soğuyan patlıcanları evvel ortadan ikiye(sap kısımlarına kadar) bölelim sonra da öteki iki parçayı tekrar ikiye bölelim.
Bir su bardağı un ve bir su bardağı mısır ununu birebir kapta karıştıralım.
Patlıcanları evvel una bulayalım.
Yumurtanın içine bir tatlı kaşığı tuz atalım ve çırpıp yumurtaya da bulayalım.
Sonra da mısır unu ve galeta unu karışımına uygunca bulayalım. Tüm patlıcanlar bu halde hazırlanır.
Kızarmış sıvı yağın içerisine atalım ve düzgünce kızarana kadar bekleyelim.
Biz denedik ve çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun, fotoğraf atarsanız çok sevinirim
İsteğe nazaran patlıcan
Tuz
Bulamak için:
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı galeta unu
3 adet yumurta
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Unlu Mükemmel Patlıcan Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle patlıcanları soyalım lakin uzun sap kısmını koparmayalım.
Suyu ocağa alalım ve kaynamasını bekleyelim.
Kaynar suyun içerisine bir yemek kaşığı tuz atalım(acısını almak için).
Patlıcanları da suya atıp yumuşamasını bekleyelim. Çok yumuşak olmasın dikkat edin.
Sonra haşlanan patlıcanları çıkarıp fazla suyun süzülmesi için bir süzgece alalım.
Soğuyan patlıcanları evvel ortadan ikiye(sap kısımlarına kadar) bölelim sonra da öteki iki parçayı tekrar ikiye bölelim.
Bir su bardağı un ve bir su bardağı mısır ununu birebir kapta karıştıralım.
Patlıcanları evvel una bulayalım.
Yumurtanın içine bir tatlı kaşığı tuz atalım ve çırpıp yumurtaya da bulayalım.
Sonra da mısır unu ve galeta unu karışımına uygunca bulayalım. Tüm patlıcanlar bu halde hazırlanır.
Kızarmış sıvı yağın içerisine atalım ve düzgünce kızarana kadar bekleyelim.
Biz denedik ve çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun, fotoğraf atarsanız çok sevinirim