Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
Susam
İç harcı için;
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
7-9 dal maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 su bardağı un
1 şişe maden suyu
4 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harç için soğanları kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
Sonra patatesleri ezip soğanla karıştıralım.
En son ocağı kapatıp kıydığımız maydanozları ekleyelim, harcımız hazır
Ardından sos malzemelerinin hepsini karıştıralım.
Daha sonra bütün yufkaları ortadan ikiye bölelim, tıpkı yarım ay gibi.
Önce 1 yarıma sos sürelim sonra üzerine 2. Yarım yufkayı yerleştirip tekrar sos sürelim.
2 katlı yarım yufkaları eşit parçalara bölüp üzerlerine iç harç koyalım ve kenarlarını içe kıvırarak saralım.
Sarıp bitirdiğimiz böreklerimizi tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
Önceden ısınmış 180° fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun ☺
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
Susam
İç harcı için;
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
7-9 dal maydanoz
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
1 su bardağı un
1 şişe maden suyu
4 yemek kaşığı elma sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harç için soğanları kavurup, salça ve baharatlarını ekleyelim.
Sonra patatesleri ezip soğanla karıştıralım.
En son ocağı kapatıp kıydığımız maydanozları ekleyelim, harcımız hazır
Ardından sos malzemelerinin hepsini karıştıralım.
Daha sonra bütün yufkaları ortadan ikiye bölelim, tıpkı yarım ay gibi.
Önce 1 yarıma sos sürelim sonra üzerine 2. Yarım yufkayı yerleştirip tekrar sos sürelim.
2 katlı yarım yufkaları eşit parçalara bölüp üzerlerine iç harç koyalım ve kenarlarını içe kıvırarak saralım.
Sarıp bitirdiğimiz böreklerimizi tepsiye yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim.
Önceden ısınmış 180° fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun ☺
Unlu Patatesli Börek (İçi Yumuşacık Dışı Çıtır Çıtır) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı