Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo patates
1 kilo yufka
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Arası ve üzerine sürmek için;
150 gram tereyağ
125 ml sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı un
Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanan patateslerimizi bir ezici yardımıyla ezip üzerine sütümüzü ekleyip püre kıvamına getirip tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
Yufkalarımızı 16 parçaya üçgen şeklinde bölelim.
Erittiğimiz tereyağımızın içine sıvı yağ ve unumuzu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
Daha sonra ilk yufkamızı tezgahımıza alıp üzerine hazırlamış olduğumuz unlu yağ karışımımızdan sürdükten sonra 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serelim yani 2 katlı yufkadan yapılmış olucak böreğimiz.
2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serdikten sonra patates harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım.
Diğer yufkalarımıza da aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üzerlerine unlu yağ sosumuzdan sürüp susam yada çörek otu serpiyoruz.
İsteğe bağlı ve önceden ısıtılmış 190 derece fırınımızda böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.
Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo patates
1 kilo yufka
1 su bardağı süt
Tuz ve karabiber
Arası ve üzerine sürmek için;
150 gram tereyağ
125 ml sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı un
Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyup yumuşayana kadar haşlayalım.
Haşlanan patateslerimizi bir ezici yardımıyla ezip üzerine sütümüzü ekleyip püre kıvamına getirip tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım.
Yufkalarımızı 16 parçaya üçgen şeklinde bölelim.
Erittiğimiz tereyağımızın içine sıvı yağ ve unumuzu ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
Daha sonra ilk yufkamızı tezgahımıza alıp üzerine hazırlamış olduğumuz unlu yağ karışımımızdan sürdükten sonra 2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serelim yani 2 katlı yufkadan yapılmış olucak böreğimiz.
2’ci yufkamızı da yağlanmış olan ilk yufkamızın üzerine serdikten sonra patates harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım.
Diğer yufkalarımıza da aynı işlemleri uyguladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsimize yerleştirip üzerlerine unlu yağ sosumuzdan sürüp susam yada çörek otu serpiyoruz.
İsteğe bağlı ve önceden ısıtılmış 190 derece fırınımızda böreklerimiz kızarana kadar pişiriyoruz. Herkese afiyet olsun.
Unlu Patatesli Çıtır Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı