Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı haşhaş (Çoğaltıp azaltabilirsiniz isteğe bağlı)
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir kaç limon damlası
Üzeri için
Kremşanti
Ben süslemek için kremşantinin üstüne hindistan cevizi ve badem koydum isteğe göre süsleyebilirsiniz
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye koyup 20 dk kaynatıyoruz ve bir kaç damla limon ekliyoruz.
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra 4 su bardağı irmiği ilave ediyoruz.
Kek hamuru kıvamına gelince haşhaş kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Borcama döküyoruz.
180 derece de yarım saat pişiriyoruz (Fırından fırına değişebilir).
Pişen tatlımıza şerbeti ilave ediyoruz (Şerbeti ben kek ve şerbet ılıkken döktüm).
Şerbetini çeken ve soğuyan kekimizin üstüne kremşanti ekleyip istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun ))
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
4 su bardağı irmik
Yarım çay bardağı haşhaş (Çoğaltıp azaltabilirsiniz isteğe bağlı)
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir kaç limon damlası
Üzeri için
Kremşanti
Ben süslemek için kremşantinin üstüne hindistan cevizi ve badem koydum isteğe göre süsleyebilirsiniz
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri bir tencereye koyup 20 dk kaynatıyoruz ve bir kaç damla limon ekliyoruz.
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip karıştırıyoruz.
Karıştırdıktan sonra 4 su bardağı irmiği ilave ediyoruz.
Kek hamuru kıvamına gelince haşhaş kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz. Borcama döküyoruz.
180 derece de yarım saat pişiriyoruz (Fırından fırına değişebilir).
Pişen tatlımıza şerbeti ilave ediyoruz (Şerbeti ben kek ve şerbet ılıkken döktüm).
Şerbetini çeken ve soğuyan kekimizin üstüne kremşanti ekleyip istediğimiz gibi süslüyoruz. Afiyet olsun ))
Unsuz Haşhaşlı Revani (Tüm Yediğiniz Revanileri Unutun) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı