Son konular

Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta
1 yemek kaşığı tahin yahut zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım diş sarımsak rendesi
İçi için;
1 yeşil kabak
2 orta uzunluk mantar
1 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı kaşar rendesi
Üzeri;
Fesleğen, cherry domates

Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart) Tanımı Yapılışı

Öncelikle kabakları ince halka halka doğrayıp biraz zeytinyağ ve tuzla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 200 derecede fırına atın.
5- 6 dk yumuşaması için yetiyor bu sırada tart gereçlerini rondodan geçirin.
Kekten koyu bir kıvam olacak fotoğraftaki üzere en küçük uzunluk yuvarlak çemberinize yahut farklı küçük bir fırın kabına eşit ve ince kalınlıkta olacak formda yayın kabakları fırından çıkarıp tartı koyun.
Yeterlice kızarması ve yumuşaklığının gitmesi gerek denetimli biçimde 20-25 dk yetiyor.
Bu sırada mantarları ince doğrayıp harlı ateşte tavada 1, 2 dk sote edip kabakların yanına alalım.
Üstünü süslemek için birkaç kabak ve mantar ayırdıktan sonra kalan zerzevatları labneyle güzelce karıştıralım.
Pişen tartı fırından alıp üzerine labneli zerzevatları koyalım.
Kaşarı ek edip en son ayırdığımız zerzevatları ve küçük doğranmış 2 cherry domates ekleyelim ve 5-6 dk daha fırına verelim.
İç harcında değişiklik yapabilirsiniz kıymalı mısırlı yahut farklı bir sebzelide deneyebilirsiniz unsuz ve katı yağsız her öğünde rahatlıkla tüketeceğiniz bir öğün.
 

Similar threads

  • Soru
Kabaklı Kiş Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 2 su bardağı un 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı +diğer yumurta sarısı) 200 gram tereyağ Yarım paket kabartma tozu 1-2 yemek kaşığı kadar soğuk su İç materyalleri; 1 paket krema 5 -6 kol dereotu 2 adet kabak (halka halinde doğranmış) 200 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sebzeli Kiş Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 250 gram (1 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) un 50 gram (1/2 (yarım) su bardağı + 1 yemek kaşığı) tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış) 50 gram (3 yemek kaşığı) su (soğuk) 5 gram (1/2 (yarım) tatlı kaşığı) tuz 3 adet yumurta sarısı İç harcı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Ispanaklı Tart (Kiş) Tanımı İçin Gereçler Hamuru için 150 gr oda ısısında tereyağ 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz Un İç materyali için 1 bağ ıspanak 1 adet kuru soğan 1 paket krema 1 adet yumurta Tuz, karabiber, toz biber Üzeri için 1 su bardağından fazla kaşar peynir Chery domates Ispanaklı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Domatesli Peynirli Kiş Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 adet yumurta 200 gram tereyağı 400 gram un 1-2 yemek kaşığı soğuk su Tuz İç dolgusu için; 7-8 adet cherry domates 120 gram keçi peyniri 2 adet yumurta 1 paket krema 2-3 kısım yeşil soğan Fesleğen Karabiber Tuz Domatesli Peynirli Kiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Kabak Çorbası (Unsuz) Tanımı İçin Gereçler 1 adet kuru soğan 1 diş sarimsak 2 adet kabak 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 500 ml su Kabak Çorbası (Unsuz) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tencereye yağları alalım. Soğan ve sarımsağı küp küp doğrayıp tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
Üst Alt