Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta
1 yemek kaşığı tahin yahut zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım diş sarımsak rendesi
İçi için;
1 yeşil kabak
2 orta uzunluk mantar
1 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı kaşar rendesi
Üzeri;
Fesleğen, cherry domates
Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart) Tanımı Yapılışı
Öncelikle kabakları ince halka halka doğrayıp biraz zeytinyağ ve tuzla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 200 derecede fırına atın.
5- 6 dk yumuşaması için yetiyor bu sırada tart gereçlerini rondodan geçirin.
Kekten koyu bir kıvam olacak fotoğraftaki üzere en küçük uzunluk yuvarlak çemberinize yahut farklı küçük bir fırın kabına eşit ve ince kalınlıkta olacak formda yayın kabakları fırından çıkarıp tartı koyun.
Yeterlice kızarması ve yumuşaklığının gitmesi gerek denetimli biçimde 20-25 dk yetiyor.
Bu sırada mantarları ince doğrayıp harlı ateşte tavada 1, 2 dk sote edip kabakların yanına alalım.
Üstünü süslemek için birkaç kabak ve mantar ayırdıktan sonra kalan zerzevatları labneyle güzelce karıştıralım.
Pişen tartı fırından alıp üzerine labneli zerzevatları koyalım.
Kaşarı ek edip en son ayırdığımız zerzevatları ve küçük doğranmış 2 cherry domates ekleyelim ve 5-6 dk daha fırına verelim.
İç harcında değişiklik yapabilirsiniz kıymalı mısırlı yahut farklı bir sebzelide deneyebilirsiniz unsuz ve katı yağsız her öğünde rahatlıkla tüketeceğiniz bir öğün.
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yumurta
1 yemek kaşığı tahin yahut zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım diş sarımsak rendesi
İçi için;
1 yeşil kabak
2 orta uzunluk mantar
1 yemek kaşığı labne
1 tatlı kaşığı kaşar rendesi
Üzeri;
Fesleğen, cherry domates
Unsuz Margarinsiz Sebzeli Kiş (Tart) Tanımı Yapılışı
Öncelikle kabakları ince halka halka doğrayıp biraz zeytinyağ ve tuzla karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 200 derecede fırına atın.
5- 6 dk yumuşaması için yetiyor bu sırada tart gereçlerini rondodan geçirin.
Kekten koyu bir kıvam olacak fotoğraftaki üzere en küçük uzunluk yuvarlak çemberinize yahut farklı küçük bir fırın kabına eşit ve ince kalınlıkta olacak formda yayın kabakları fırından çıkarıp tartı koyun.
Yeterlice kızarması ve yumuşaklığının gitmesi gerek denetimli biçimde 20-25 dk yetiyor.
Bu sırada mantarları ince doğrayıp harlı ateşte tavada 1, 2 dk sote edip kabakların yanına alalım.
Üstünü süslemek için birkaç kabak ve mantar ayırdıktan sonra kalan zerzevatları labneyle güzelce karıştıralım.
Pişen tartı fırından alıp üzerine labneli zerzevatları koyalım.
Kaşarı ek edip en son ayırdığımız zerzevatları ve küçük doğranmış 2 cherry domates ekleyelim ve 5-6 dk daha fırına verelim.
İç harcında değişiklik yapabilirsiniz kıymalı mısırlı yahut farklı bir sebzelide deneyebilirsiniz unsuz ve katı yağsız her öğünde rahatlıkla tüketeceğiniz bir öğün.