Unsuz Yağsız Şekersiz Muzlu Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
3 adet olgun yerli muz
3 adet gün kurusu kayısı
3 adet kuru incir
1 çay bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı tahin
4 avuç yulaf ezmesi
Unsuz Yağsız Şekersiz Muzlu Tahinli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Muzlar çatalla püre haline gelene kadar ezilir.
Ceviz içi bıçakla çok küçük olmayacak biçimde doğranır.
Kuru incir ve gün kurusu kayısı küp küp doğranır.
Ezilmiş muz, ceviz içi, doğranmış kuru meyveler, yulaf ezmesi ve tahin güzelce karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir kaşık yardımıyla porsiyonlar halinde paylaştırılır.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızarana kadar pişirilir.
Unsuz, yağsız, şekersiz mis üzere hoş kurabiyemiz hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
3 adet olgun yerli muz
3 adet gün kurusu kayısı
3 adet kuru incir
1 çay bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı tahin
4 avuç yulaf ezmesi
Unsuz Yağsız Şekersiz Muzlu Tahinli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Muzlar çatalla püre haline gelene kadar ezilir.
Ceviz içi bıçakla çok küçük olmayacak biçimde doğranır.
Kuru incir ve gün kurusu kayısı küp küp doğranır.
Ezilmiş muz, ceviz içi, doğranmış kuru meyveler, yulaf ezmesi ve tahin güzelce karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye bir kaşık yardımıyla porsiyonlar halinde paylaştırılır.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kızarana kadar pişirilir.
Unsuz, yağsız, şekersiz mis üzere hoş kurabiyemiz hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.