Son konular

Urfa Usulu Lahmacun

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Urfa Yordamı Lahmacun Tanımı İçin Materyaller

Hamuru İçin
3 su bardağı ilik su
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker .
1,5 yemek kaşığı kuru maya yahut 1 tane yas maya da olur
İçi İçin
500 gram yağlı çekilmiş et
4 tane soğan
3 tane dolmalık kırmızı biber
3 tane dolmalık yeşil biber
2 tane domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz (Ben maydanoz kullanmadım)
Yarım çay bardağından biraz az zeytinyağı yahut sıvı yağı
3,5 yemek kaşığı isot isteğe nazaran azaltılıp çoğaltılabilir.
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Yarım tatlı kaşığı kimyon
Tuz

Urfa Metodu Lahmacun Tanımı Yapılışı

Birinci olarak yoğurma kabınızın içine hamur için materyalleri koyup ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz ve üstünü streç sinemayla kapatıp mayalanması için kenara bırakınız.
Hamur mayalanıncaya kadar iç gereçlerini hazırlayınız. Domatesi, biberi, soğanı rondodan çektiriniz. Sonra öbür gereçleri de ekleyip güzelce harmanlayınız.
Mayası gelen hamurdan yumurtadan küçük bezeler yapınız oklavayla pasta tabağından büyük acınız.
İnce olmasını istiyorsanız daha büyüklükte acınız ve üzerine hazırlamış olduğunuz harçtan koyup yayınız lahmacun makinasında pişiriniz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Urfa Usulu Lahmacun İci Tarifi İcin Malzemeler *500 gr yağlı kıyma (3 defa cekilmiş) *5 adet orta boy soğan *1 tane domates *2 tane kırmızı biber *1 demet maydanoz *2 yemek kaşığı domates salcası *1 yemek kaşığı biber salcası *Tuz *Karabiber *1 kahve fincanı isot *1 kahve fincanı pul biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sade Kete Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1 buçuk tatlı kaşığı tuz Yarım paket yaş maya yahut 1 tatlı kaşığı kuru maya 250ml sıvı krema yahut kaymak 2 adet yumurta beyazı içine (sarısı üstüne) Ara katlar için; 250 gram tereyağı 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Ev Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 500 gram un 1 su bardağı ılık su 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1/4 (çeyrek) paket yaş maya Üzeri için; 500 gram kıyma (Orta yağlı ) 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ 1 soğan 2 diş sarımsak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
  • Soru
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım paket kuru maya (veya yaş maya) 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un( 3-3,5 su bardağı) İçi için: Yarım kg yağlı kıyma 2 tane domates 1 tane yeşil biber 1 tane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Lahmacun Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant yahut yaş maya 700 gram un (yaklaşık 6-6, 5 su bardağı) Sosu için 400 gram orta yağlı dana kıyma 3 adet büyük çarliston biber (çok ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt