resimli Uskumru dolması tarifi
Uskumru Dolması nasıl yapılır
Uskumru dolmasını malzemeleri
Malzemeler
8 tane uskumru balığı,
net 500 gr ince doğranmış soğan,
bir kilo zeytinyağı,
bir kahve fincanı kuş uzumu,
bir kahve fincanı beyaz fıstık,
bir cay kaşığı tarcın,
bir cay kaşığı yenibahar,
12 tatlı kaşığı tuz,
bir bağ maydanoz,
150 gr cekilmiş ceviz ici
imagesuskumrudolmasitarifiresimli5ad44ac6ce0a9
Hazırlanması:
Kuş uzumu ile fıstığı ılık su dolu kucuk kaplara koyun Uskumruları temizleyin Bunu yaparken balığın boynunun altındaki ince deriyi koparmamaya dikkat edin Balığın bağırsaklarını solungaclarından yavaş yavaş buyuk bir dikkatle cekerek cıkarın Bu iş icin keskin bir kucuk bıcakla solungacların bağlantı yerlerini kesin Solungacları yavaş yavaş balığın ağzından dışarıya doğru cekin Bağırsaklar da onlara bağlı olduğundan yavaş yavaş dışarı cıkarlar
Kuyruğun bir santimetre gerisinden, kuyruğu sağa sola cevirerek, balığın buyuk kılcığını kırın; boylece kuyruk kılcıktan ayrılmış olurParmaklarınızla cimdikler gibi uskumrunun her tarafını sıkıştırın; boylece derinin etten ayrılmasını sağlayın Sonra iki avucunuzun ici ile uskumruyu iyice ovalayın Boynunda ana kılcığın kırıldığı yeri bıcakla hafifce keserek acın ve ana kılcığı yavaş yavaş cekerek cıkarın Bundan sonra balığın kuyruğundan yukarıya doğru masaj yapar gibi sıyırarak etlerin balığın ağzından cıkmasını sağlayın Etleri bir tahtanın uzerine koyun, kılcık varsa ayıklayın, bir bıcakla yavaşca kıyın ve bir tabağa yerleştirin Boylece ici temizlenmiş uskumruları bir tabağın icinde tutun
Uzum ve fıstığın suyunu suzun Bir tencereye zeytinyağı koyun Ateşte kızdırın ve fıstığı icine atın; bir dakika karıştırın sonra tencereye kıyılmış soğanı ek’eyin, 56 dakika karıştırarak soğanları hafifce sarartın Bu arada yanıtlamalarına dikkat edin Sonra uzumleri ve kıyılmış uskumru etini de tencereye koyun; bir dakika daha iyice karıştırın, hafifce kavurun ve ateşten cekip cıkarın Hemen ince bir suzgecten gecirerek yağı ayırın
Bu yağı uskumrular icin saklayın
Suzgecin icinde kalan, balık, uzum, fıstık ve soğanı iyice karıştırın Sonra bunları eşit sekiz parcaya ayırın Uskumruları teker teker, yırtmadan, boğazlarından doldurun Altına hafif un serpilmiş bir tepsiye dizerek buzdolabına koyun, iki saat dinlendirin Sonra, uskumruları teker teker once una, sonra dovulmuş yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın
Ayırmış olduğunuz yağı uskumruların kırılmadan rahatlıkla sığabilecekleri geniş yayık bir tavaya koyun, hafifce kızdırın Uskumruları, tavanın icine, aldığı kadar, yan yana dizin Balıkların altını, ustunu ucer dakika kızartın Sonra bir tabağa dizin, uzerlerine biraz maydanoz ekin, yarım limon suyu da sıkarak sofraya goturun
Alıntı
Uskumru Dolması nasıl yapılır
Uskumru dolmasını malzemeleri
Malzemeler
8 tane uskumru balığı,
net 500 gr ince doğranmış soğan,
bir kilo zeytinyağı,
bir kahve fincanı kuş uzumu,
bir kahve fincanı beyaz fıstık,
bir cay kaşığı tarcın,
bir cay kaşığı yenibahar,
12 tatlı kaşığı tuz,
bir bağ maydanoz,
150 gr cekilmiş ceviz ici
imagesuskumrudolmasitarifiresimli5ad44ac6ce0a9
Hazırlanması:
Kuş uzumu ile fıstığı ılık su dolu kucuk kaplara koyun Uskumruları temizleyin Bunu yaparken balığın boynunun altındaki ince deriyi koparmamaya dikkat edin Balığın bağırsaklarını solungaclarından yavaş yavaş buyuk bir dikkatle cekerek cıkarın Bu iş icin keskin bir kucuk bıcakla solungacların bağlantı yerlerini kesin Solungacları yavaş yavaş balığın ağzından dışarıya doğru cekin Bağırsaklar da onlara bağlı olduğundan yavaş yavaş dışarı cıkarlar
Kuyruğun bir santimetre gerisinden, kuyruğu sağa sola cevirerek, balığın buyuk kılcığını kırın; boylece kuyruk kılcıktan ayrılmış olurParmaklarınızla cimdikler gibi uskumrunun her tarafını sıkıştırın; boylece derinin etten ayrılmasını sağlayın Sonra iki avucunuzun ici ile uskumruyu iyice ovalayın Boynunda ana kılcığın kırıldığı yeri bıcakla hafifce keserek acın ve ana kılcığı yavaş yavaş cekerek cıkarın Bundan sonra balığın kuyruğundan yukarıya doğru masaj yapar gibi sıyırarak etlerin balığın ağzından cıkmasını sağlayın Etleri bir tahtanın uzerine koyun, kılcık varsa ayıklayın, bir bıcakla yavaşca kıyın ve bir tabağa yerleştirin Boylece ici temizlenmiş uskumruları bir tabağın icinde tutun
Uzum ve fıstığın suyunu suzun Bir tencereye zeytinyağı koyun Ateşte kızdırın ve fıstığı icine atın; bir dakika karıştırın sonra tencereye kıyılmış soğanı ek’eyin, 56 dakika karıştırarak soğanları hafifce sarartın Bu arada yanıtlamalarına dikkat edin Sonra uzumleri ve kıyılmış uskumru etini de tencereye koyun; bir dakika daha iyice karıştırın, hafifce kavurun ve ateşten cekip cıkarın Hemen ince bir suzgecten gecirerek yağı ayırın
Bu yağı uskumrular icin saklayın
Suzgecin icinde kalan, balık, uzum, fıstık ve soğanı iyice karıştırın Sonra bunları eşit sekiz parcaya ayırın Uskumruları teker teker, yırtmadan, boğazlarından doldurun Altına hafif un serpilmiş bir tepsiye dizerek buzdolabına koyun, iki saat dinlendirin Sonra, uskumruları teker teker once una, sonra dovulmuş yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın
Ayırmış olduğunuz yağı uskumruların kırılmadan rahatlıkla sığabilecekleri geniş yayık bir tavaya koyun, hafifce kızdırın Uskumruları, tavanın icine, aldığı kadar, yan yana dizin Balıkların altını, ustunu ucer dakika kızartın Sonra bir tabağa dizin, uzerlerine biraz maydanoz ekin, yarım limon suyu da sıkarak sofraya goturun
Alıntı