Son konular

Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
6 bardak su
1 adet büyük soğan
1 adet patates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tuz
1 küp margarin
1 yemek kaşığı un
Terbiyeli sosu için;
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
Yarım limonun suyu
Baharatları;
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Çay kaşığı ucu ile zerdeçal
Yüzüne;
Sıvı yağ
Pul biber

Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mercimeğimizi yıkayalım ve pişireceğimiz tenceremize alalım.
İçine doğradığımız soğan, patates ve sarımsakları ekleyelim ve.
Üstüne üstüne geçecek kadar sıcak su çekip tuzunu da atıp, kaynamaya bırakalım.
30 dakika karıştırarak suyunu çekene kadar kaynatalım.
Suyunu biraz çekilip özleşince çorbamızı tel süzgeç ile bir kabın içerisine karıştırarak süzelim (Kalan posasını çöpe atalım)
Şimdi tavamıza tereyağı veya margarinimizi ekleyelim eriyince üstüne unu ekleyip yakmadan kavuralım.
Kavrulan unun üstüne çorbamızı ekleyelim ve baharatlarını atalım ve biraz daha kaynatalım.
En son olarak yumurta sarısını çatalla çırpıp içine sütü ekleyelim şimdi çorbamızdan biraz üstüne ekleyip iyice karıştıralım ve karışımı çorbamızın içine ekleyip karıştıralım.
10 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım tuzuna ve kıvamına bakalım koyu gelirse su eklemesi yapabilirsiniz.
Yüzüne yağımızda pul biber yakıp, servis esnasında yüzüne döküp servis edelim.
Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı mercimek 1 adet soğan 1 adet havuç 1 adet patates 6 bardak sıcak su 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket knor et suyu Üzeri için Toz kırmızıbiber Tereyağı Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası (Püf Noktası Yapılışında) Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimek 6 su bardağı sıcak su (mercimeği haşlamak için) 1 adet kuru soğan 1 adet orta uzunluk patates 1 adet havuç 1 diş sarımsak(isterseniz eklemeyebilirsiniz) Yarım çay kaşığı karabiber 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 tane havuç 1 tane orta uzunluk soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Sosu İçin 3 yemek kaşığı un 1 çay kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığının ucuyla zerdeçal 3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Enfes Lokanta Yordamı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı kırmızı mercimek 1 tane tavuk knor 10 su bardağı kaynar su 2 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ İsteğe nazaran baharat (karabiber pul biber vs) Enfes Lokanta Yöntemi Mercimek Çorbası Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sebzeli Altın Renkli Lokanta Adabı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk soğan 1 adet orta uzunluk patates 2 adet orta uzunluk havuç 1 adet kırmızı kapya biber 2 diş sarımsak 1 su bardağı kırmızı mercimek 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 yemek kaşığı tereyağ 5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt