Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi İçin Malzemeler
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
6 bardak su
1 adet büyük soğan
1 adet patates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tuz
1 küp margarin
1 yemek kaşığı un
Terbiyeli sosu için;
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
Yarım limonun suyu
Baharatları;
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Çay kaşığı ucu ile zerdeçal
Yüzüne;
Sıvı yağ
Pul biber
Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mercimeğimizi yıkayalım ve pişireceğimiz tenceremize alalım.
İçine doğradığımız soğan, patates ve sarımsakları ekleyelim ve.
Üstüne üstüne geçecek kadar sıcak su çekip tuzunu da atıp, kaynamaya bırakalım.
30 dakika karıştırarak suyunu çekene kadar kaynatalım.
Suyunu biraz çekilip özleşince çorbamızı tel süzgeç ile bir kabın içerisine karıştırarak süzelim (Kalan posasını çöpe atalım)
Şimdi tavamıza tereyağı veya margarinimizi ekleyelim eriyince üstüne unu ekleyip yakmadan kavuralım.
Kavrulan unun üstüne çorbamızı ekleyelim ve baharatlarını atalım ve biraz daha kaynatalım.
En son olarak yumurta sarısını çatalla çırpıp içine sütü ekleyelim şimdi çorbamızdan biraz üstüne ekleyip iyice karıştıralım ve karışımı çorbamızın içine ekleyip karıştıralım.
10 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım tuzuna ve kıvamına bakalım koyu gelirse su eklemesi yapabilirsiniz.
Yüzüne yağımızda pul biber yakıp, servis esnasında yüzüne döküp servis edelim.
Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı kırmızı mercimek
6 bardak su
1 adet büyük soğan
1 adet patates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu tuz
1 küp margarin
1 yemek kaşığı un
Terbiyeli sosu için;
1 adet yumurta sarısı
Yarım su bardağı süt
Yarım limonun suyu
Baharatları;
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı nane
Çay kaşığı ucu ile zerdeçal
Yüzüne;
Sıvı yağ
Pul biber
Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce mercimeğimizi yıkayalım ve pişireceğimiz tenceremize alalım.
İçine doğradığımız soğan, patates ve sarımsakları ekleyelim ve.
Üstüne üstüne geçecek kadar sıcak su çekip tuzunu da atıp, kaynamaya bırakalım.
30 dakika karıştırarak suyunu çekene kadar kaynatalım.
Suyunu biraz çekilip özleşince çorbamızı tel süzgeç ile bir kabın içerisine karıştırarak süzelim (Kalan posasını çöpe atalım)
Şimdi tavamıza tereyağı veya margarinimizi ekleyelim eriyince üstüne unu ekleyip yakmadan kavuralım.
Kavrulan unun üstüne çorbamızı ekleyelim ve baharatlarını atalım ve biraz daha kaynatalım.
En son olarak yumurta sarısını çatalla çırpıp içine sütü ekleyelim şimdi çorbamızdan biraz üstüne ekleyip iyice karıştıralım ve karışımı çorbamızın içine ekleyip karıştıralım.
10 dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatalım tuzuna ve kıvamına bakalım koyu gelirse su eklemesi yapabilirsiniz.
Yüzüne yağımızda pul biber yakıp, servis esnasında yüzüne döküp servis edelim.
Ustasından Lokanta Çorbası (Mercimek) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı