Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
9 su bardağı silme un
4 su bardağı dan 2 parmak eksik soğuk su
1 yemek kaşığı tuz
1 kibrit kutusu kadar yaş maya(kuru maya kullanacak olanlar 5 dk öncesinde biraz su ile karıştırıp sulandırsın)
Üzeri için;
Yumurta çörek otu, susam
Yada pide şifası:
40 gram un
60 ml su
Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu havuz haline getirip ortasına soğuk suyu döküp yavaş yavaş unu katıyoruz büsbütün karışınca 6 dk kadar tezgah üzerine hamuru vur katla tekniği ile vura vura yoğuruyoruz.
Sonrasında tuzunu hamurun üzerine döküp tekrar tıpkı teknik ile 3 dk daha yoğuruyoruz.
Sonra mayasınıda katıp yeniden tıpkı halde yoğuruyoruz.
Toplamda 12 dk yoğurup bi kaba alıp üzerine bez kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Soğuk su ile mayalanmaz diye korkmayın mayalanıyor.
Sonrasında bezelere ayırıyoruz ben küçük küçük 5 tane yaptım boyutunu siz ayarlayabilirsiniz.
Beze haline getirip altına varsa kepek serpip bezeleri koyuyoruz yoksa un serpin ben un kullandım.
Üzerine nemli bez kapatıp bu biçimde 45 -50 dk daha dinlendiriyoruz.
Sonrasında üzerine yumurtayı sürüp biçim verip çörek otu ve susamını serpip evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırın içine bir kap ile su koyarsanız buhar ile daha yumuşak olur.
Benim fırınım 200 derecede 15 20 dk da pişirdi.
Çok hoş oldu fırın pidesine çok yakın bir tad oldu hatta eşim ondanda hoş olmuş dedi Fırında pişen pidelere kokusunu veren kullanılan şifaymış bi dahaki sefere şifa ile yapıcam. Afiyet olsun.
ŞİFALI YAPMAK İÇİN; 40 gram un, 60 ml su ile bulamaç haline getirip 250 ml kaynar suyu karıştırıp soğutup pidelerimize sürüp biçim veriyoruz.
Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
9 su bardağı silme un
4 su bardağı dan 2 parmak eksik soğuk su
1 yemek kaşığı tuz
1 kibrit kutusu kadar yaş maya(kuru maya kullanacak olanlar 5 dk öncesinde biraz su ile karıştırıp sulandırsın)
Üzeri için;
Yumurta çörek otu, susam
Yada pide şifası:
40 gram un
60 ml su
Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu havuz haline getirip ortasına soğuk suyu döküp yavaş yavaş unu katıyoruz büsbütün karışınca 6 dk kadar tezgah üzerine hamuru vur katla tekniği ile vura vura yoğuruyoruz.
Sonrasında tuzunu hamurun üzerine döküp tekrar tıpkı teknik ile 3 dk daha yoğuruyoruz.
Sonra mayasınıda katıp yeniden tıpkı halde yoğuruyoruz.
Toplamda 12 dk yoğurup bi kaba alıp üzerine bez kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Soğuk su ile mayalanmaz diye korkmayın mayalanıyor.
Sonrasında bezelere ayırıyoruz ben küçük küçük 5 tane yaptım boyutunu siz ayarlayabilirsiniz.
Beze haline getirip altına varsa kepek serpip bezeleri koyuyoruz yoksa un serpin ben un kullandım.
Üzerine nemli bez kapatıp bu biçimde 45 -50 dk daha dinlendiriyoruz.
Sonrasında üzerine yumurtayı sürüp biçim verip çörek otu ve susamını serpip evvelden ısıtılmış fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırın içine bir kap ile su koyarsanız buhar ile daha yumuşak olur.
Benim fırınım 200 derecede 15 20 dk da pişirdi.
Çok hoş oldu fırın pidesine çok yakın bir tad oldu hatta eşim ondanda hoş olmuş dedi Fırında pişen pidelere kokusunu veren kullanılan şifaymış bi dahaki sefere şifa ile yapıcam. Afiyet olsun.
ŞİFALI YAPMAK İÇİN; 40 gram un, 60 ml su ile bulamaç haline getirip 250 ml kaynar suyu karıştırıp soğutup pidelerimize sürüp biçim veriyoruz.
Ustasından Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı