Üstü Supangle Altı Magnolia Tarifi İçin Malzemeler
Supangle için;
Yarım litre süt
Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
Yarım çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram sütlü yada bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz ılıyınca yarım su bardağı soğuk su
Magnolia için;
Yarım litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket vanilya
Yarım kutu krema
Çilek
Muz
Üstü Supangle Altı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Supangle yapımı için; süt, un, şeker, kakao, yumurta sarısı bir tencereye alınır ve çırpma teliyle iyice çırpıldıktan sonra ocağın altı açılır kısık ateşte göz göz patlayana kadar pişirilir.
Hemen ocaktan alınır ve tereyağ ile çikolata atılır eriyene kadar karıştırılır. Ilımaya bırakılır ara ara karıştırılır üstü kabuklanmaması için. Ilıdıktan sonra soğuk su eklenir iyice çırpılır.
Magnolia yapımı için; krema hariç diğer malzemeler tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra krema eklenip karıştırılır.
Kupların alt kısmına ilk önce magnolia muhallebisi sıkılır. Sonra çilekler ikiye-üçe bölünüp kenarlara dizilir.
Muhallebinin üstüne minik minik doğradığımız muzlardan serpiştirelim.
Sonra supangleyi ekleyelim. Supangle daha akışkan oluyor sıkıntı yok ben bu ölçülerle 5 adet çıkarttım kavanozlarım 300 cc. Dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Üstü Supangle Altı Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Supangle için;
Yarım litre süt
Yarım çay bardağından biraz fazla şeker
Yarım çay bardağı un
1,5 yemek kaşığı kakao
1 adet yumurta sarısı
60 gram sütlü yada bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz ılıyınca yarım su bardağı soğuk su
Magnolia için;
Yarım litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım paket vanilya
Yarım kutu krema
Çilek
Muz
Üstü Supangle Altı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Supangle yapımı için; süt, un, şeker, kakao, yumurta sarısı bir tencereye alınır ve çırpma teliyle iyice çırpıldıktan sonra ocağın altı açılır kısık ateşte göz göz patlayana kadar pişirilir.
Hemen ocaktan alınır ve tereyağ ile çikolata atılır eriyene kadar karıştırılır. Ilımaya bırakılır ara ara karıştırılır üstü kabuklanmaması için. Ilıdıktan sonra soğuk su eklenir iyice çırpılır.
Magnolia yapımı için; krema hariç diğer malzemeler tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alınıp ılımaya bırakılır. Ilıdıktan sonra krema eklenip karıştırılır.
Kupların alt kısmına ilk önce magnolia muhallebisi sıkılır. Sonra çilekler ikiye-üçe bölünüp kenarlara dizilir.
Muhallebinin üstüne minik minik doğradığımız muzlardan serpiştirelim.
Sonra supangleyi ekleyelim. Supangle daha akışkan oluyor sıkıntı yok ben bu ölçülerle 5 adet çıkarttım kavanozlarım 300 cc. Dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz. Deneyenlere afiyet olsun.
Üstü Supangle Altı Magnolia Tarifi Fotoğraflı Yapılışı