Son konular

Uzayan Kuymak

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Uzayan Kuymak Tanımı İçin Materyaller
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
1 su bardağı oda ısısında su
1 kase kadar kuymak peyniri
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su

Uzayan Kuymak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tereyağını mümkünse bakır bir tavaya alın ve yağ eriyip köpürünce üstüne mısır ununu ekleyin.
Mısır ununun rengi dönene dek kavurun. Akabinde bir su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin.
Suyu çekene dek kavurun ve suyu uygunca ektikten sonra içine kuymak peynirini ek edin.
Peynir büsbütün eriyip, suyunu çekene dek karıştırarak kavurun. Peynir de eridikten sonra sıcak suyu ekleyin, suyu çekip uzayan bir kıvam aldığında ocağın altını kısın.
Tereyağı yavaşça üstte biriktiği vakit kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak servis edin. Afiyetleer olsuuun.
Not: Kuymağınızın istediğiniz esneklikte olması için dikkat etmeniz gereken en kıymetli nokta kullanacağınız peynir çeçil ya da kaşar peyniri ile de kuymak yapabilirsiniz lakin en uygun sonucu kolot peyniri ile alırsınız.
 
Üst Alt