Üzüm Reçeli (Harika Pekmez Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler
1 kg beyaz çekirdeksiz üzüm reçeli
750 gram şeker
Yarım limon suyu (Limonum küçüktü)
Üzüm Reçeli (Harika Pekmez Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzümleri saplarından ayırıp iyice yıkayıp süzelim.
Geniş bir tencereye alıp, üzerine şekeri ekleyip karıştıralım. Bu şekilde 2 saat kapağı kapalı bir şekilde bekletelim.
Daha sonra üzerine 2 su bardağı su ekleyip ocağa alalım orta ateşte suyunu salıp göz göz olana kadar pişirelim.
Pişmeye yakın limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
İsterseniz sıcak olarak kavanozlara doldurup konserve usulü yapıp rutubetsiz serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Üzüm Reçeli (Harika Pekmez Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kg beyaz çekirdeksiz üzüm reçeli
750 gram şeker
Yarım limon suyu (Limonum küçüktü)
Üzüm Reçeli (Harika Pekmez Kıvamında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Üzümleri saplarından ayırıp iyice yıkayıp süzelim.
Geniş bir tencereye alıp, üzerine şekeri ekleyip karıştıralım. Bu şekilde 2 saat kapağı kapalı bir şekilde bekletelim.
Daha sonra üzerine 2 su bardağı su ekleyip ocağa alalım orta ateşte suyunu salıp göz göz olana kadar pişirelim.
Pişmeye yakın limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
İsterseniz sıcak olarak kavanozlara doldurup konserve usulü yapıp rutubetsiz serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Üzüm Reçeli (Harika Pekmez Kıvamında) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı