Üzümlü Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytin yağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket instant maya
4 kaşık sirke
4-5 su bardağı un
İçi için:
3 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz
(isteğe göre tarçın)
Arası için:
50 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Üzümlü Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İşe önce kuru üzümleri ıslatarak başlayacağız. Aksi halde fırında pişerken üzümler iyice kuruyor ve özellikle dışarı bakanlar yer yer yanabiliyor.
Un ve sirke hariç tüm malzemeler karışana kadar kapta karıştıralım. Sirkeyi de ekleyelim.
Ardından kontrollü bi şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru 8 eşite bezeye ayırıp üzerlerine bir bez örtüp 10-15 dakika dinlendirelim.
Bu sırada ıslattığınız üzümleri süzüp temiz bir mutfak bezi ile kurulayalım.
Üzerine çekilmiş ceviz ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
Hamuru açarken her katın arasına sürmek için tereyağını küçük bir tencerede eritelim.
Bezelere ayrılan hamuru ince bir şekilde açalım.
Açılan hamurun üzerine erimiş tereyağını sürüp üzerine kuru üzümlü iç harcı gayet cömert bir şekilde her tarafına serpelim. (benim gibi eli bol kepçe olanlar için 3 su bardağı kullanıyoruz. Miktarı daha da artırabilir yahut azaltabilirsiniz. ).
İç harcı koyduktan sonra ne çok sık ne de çok gevşek olacak şekilde gerdirerek saralım. Sardıktan sonra ruloyu 3 parmak genişliğinde keselim.
Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hepsini tepsiye dizelim.
1 yumurta sarısının üzerine tencerede kalan tereyağını ilave edip karıştırıp çöreklerin üzerine sürelim.
160 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar (30 dk gibi) pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleyince çıtır çıtır kurabiler hazır. Afiyet olsun.
Üzümlü Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytin yağı
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tuz
1 paket instant maya
4 kaşık sirke
4-5 su bardağı un
İçi için:
3 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı şeker
1,5 su bardağı ceviz
(isteğe göre tarçın)
Arası için:
50 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Üzümlü Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İşe önce kuru üzümleri ıslatarak başlayacağız. Aksi halde fırında pişerken üzümler iyice kuruyor ve özellikle dışarı bakanlar yer yer yanabiliyor.
Un ve sirke hariç tüm malzemeler karışana kadar kapta karıştıralım. Sirkeyi de ekleyelim.
Ardından kontrollü bi şekilde unu ekleyerek ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamuru 8 eşite bezeye ayırıp üzerlerine bir bez örtüp 10-15 dakika dinlendirelim.
Bu sırada ıslattığınız üzümleri süzüp temiz bir mutfak bezi ile kurulayalım.
Üzerine çekilmiş ceviz ve toz şekeri ekleyip karıştıralım.
Hamuru açarken her katın arasına sürmek için tereyağını küçük bir tencerede eritelim.
Bezelere ayrılan hamuru ince bir şekilde açalım.
Açılan hamurun üzerine erimiş tereyağını sürüp üzerine kuru üzümlü iç harcı gayet cömert bir şekilde her tarafına serpelim. (benim gibi eli bol kepçe olanlar için 3 su bardağı kullanıyoruz. Miktarı daha da artırabilir yahut azaltabilirsiniz. ).
İç harcı koyduktan sonra ne çok sık ne de çok gevşek olacak şekilde gerdirerek saralım. Sardıktan sonra ruloyu 3 parmak genişliğinde keselim.
Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hepsini tepsiye dizelim.
1 yumurta sarısının üzerine tencerede kalan tereyağını ilave edip karıştırıp çöreklerin üzerine sürelim.
160 derecelik fırında alt üst ayarda kızarana kadar (30 dk gibi) pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleyince çıtır çıtır kurabiler hazır. Afiyet olsun.
Üzümlü Cevizli Rulo Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı