Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
250 gr margarin ya da tereyağı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı nişasta
2 adet yumurta (1 inin sarısı yüzüne)
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un, kabartma tozu, nişasta hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıyoruz ve şeker eriyene dek bir hoş karıştırıyoruz.
Sonrasında un nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Unu denetimli ekleyelim markasına nazaran değişiklik gösterebilir. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamuru 4 eşit kesime bölelim ve her bir modülünü uzun şeritler halinde yuvarlayalım.
Yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım. Sonra verev verev keselim.
180 derece evvelden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gr margarin ya da tereyağı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı nişasta
2 adet yumurta (1 inin sarısı yüzüne)
1 su bardağı kuru üzüm
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
Üzümlü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un, kabartma tozu, nişasta hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıyoruz ve şeker eriyene dek bir hoş karıştırıyoruz.
Sonrasında un nişasta ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. Unu denetimli ekleyelim markasına nazaran değişiklik gösterebilir. Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
Hamuru 4 eşit kesime bölelim ve her bir modülünü uzun şeritler halinde yuvarlayalım.
Yumurta sarısı sürelim ve çatalla çizik atalım. Sonra verev verev keselim.
180 derece evvelden ısınmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .
Üzümlü Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı