Üzümlü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı üstüne akı hamur içine
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm
Üzümlü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak yarım saat evvelce üzümleri yıkayıp sıcak suda bekletelim.
Sonra yumuşayan üzümleri bıçak yardımıyla kıyalım.
Daha sonra da un hariç bütün materyalleri yoralım azar azar unu ekleyelim.
2-3 su bardağı un alır ele yapışmayan bir hamur olacak istediğiniz formda verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce satılmış 170° derece fırında denetimi pişirin.
Daha sonra da un hariç bütün gereçleri yoğuralım.
Azar azar unu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hallerini verdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce satılmış 170° derecelik fırında denetimi pişirin.
Afiyet olsun ♡.
125 gram margarin
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı üstüne akı hamur içine
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı kuru üzüm
Üzümlü Kurabiye Tanımı Yapılışı
Birinci olarak yarım saat evvelce üzümleri yıkayıp sıcak suda bekletelim.
Sonra yumuşayan üzümleri bıçak yardımıyla kıyalım.
Daha sonra da un hariç bütün materyalleri yoralım azar azar unu ekleyelim.
2-3 su bardağı un alır ele yapışmayan bir hamur olacak istediğiniz formda verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce satılmış 170° derece fırında denetimi pişirin.
Daha sonra da un hariç bütün gereçleri yoğuralım.
Azar azar unu ekleyelim ve yoğurmaya devam edelim. Ele yapışmayan bir hamur olacak.
Hallerini verdiğiniz hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce satılmış 170° derecelik fırında denetimi pişirin.
Afiyet olsun ♡.