Son konular

Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (ben bu ölçülere göre bi tepsi yaptım)
Aralarına sürmek için;
750 gram margarin yada tereyağ (bu isteğinize kalmış ben eritilmiş margarin ile 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırdım bir tepsiye göre bu biraz fazla onu ayarlarsınız.)
İç malzemesi ( 1 tepsi için )
1 su bardağı pilavlık pirinç
2su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
2 damla limon

Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi kaynatalım kapatmaya yakın limon damlatıp 2 dk daha fıngırdatıp kapayın soğusun.
Yağımızı eritelim. Tepsinin altını yağlayın çok değil az fırça ile.
Yufkamızı tek tek serip hazırladığımız yağ ile yağlayalım.
5 tane tekrarlayın iç harcı koyun tekrar tek tek 5 kat yağlayın ve ikinci iç harcı karışımını yayın tepsiniz derin ise kat sayılarını arttırabilirsiniz.
Ben 5 kez iki katmandan oluşturdum. Tepsim derin değil inceliği ideal geldi.
En son 5 katı da tek tek yağlayıp bitirip dilediğiniz gibi kesin.
Isıtılmış 180 °lik fırının orta rafında kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardığınız böreğinizi 10 dk kadar dinlendirin ve soğuk şerbet ile birleştirin üzerine tepsi örtebilirsiniz ki şerbetini dinlesin. O şekilde 1 gün beklerse harika olur.
Sevginizi katmayı unutmayın

Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik) Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka (800gram) Aralarına sürmek için; 2 adet margarin 1 su bardağına yakın sıvı yağ İç gereci; 2 su bardağı pilavlık pirinç ( kırık pirinç de olur) 5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm Şerbeti için: 6 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kat Kat Harika Börek Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tuz Un Arası için; 100 gr margarin yahut tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 250 gr peynir Üzeri için; 1 adet yumurta Kat Kat Harika Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
El Açması Börek (Sivas Kömbesi) Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta + 1 yumurta sarısı 1 su bardağı oda sıcaklığında su 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tuz 3,5-4 su bardağı un Açmak için ekstra un İçi için; 500 gram yağsız beyaz peynir yahut lor peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Kat Kat El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karbonat Aldığı kadar un 125 gram margarin 1 su bardağı süt Arası için; 400 gram peynir Yarım demet maydanoz Açmak için; 100gr nişasta Kat Kat El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kaysılı Elmalı Ve Kuru Üzümlü Turta Tarifi İçin Malzemeler Kayısılı harcı için 2 adet elma 16 adet kayısı Küçük bir çay tabağı kuru üzüm 1 çay kaşığı tarçın Yarım çay bardağı su 4.5 damla limon Hamuru için 1 adet yumurta 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya 150 gram margarin Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt