SoruCevap
Yeni Üye
Üzümlü Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı üzüm
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı nişasta
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
125gr tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un
İsteğe bağlı fındık fıstık eklenebilir
Üzümlü Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yumurta, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı yoğurt, sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır,
Tarçın, üzüm, portakal kabuğu rendesi ek edilir.
Sonrasında nişasta, kabartma tozu vanilya ve aldığı kadar un ek ederek ne sert ne yumuşak orta kararda bir hamur elde edilir.
İster kurabiye kalıplarıyla ister elinizde istediğiniz form verilir.
180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyetle.
Üzümlü Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı üzüm
1 portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı nişasta
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
125gr tereyağı
Yarım paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un
İsteğe bağlı fındık fıstık eklenebilir
Üzümlü Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
2 yumurta, 1,5 su bardağı pudra şekeri, 3 yemek kaşığı yoğurt, sıvı yağ ve tereyağı karıştırılır,
Tarçın, üzüm, portakal kabuğu rendesi ek edilir.
Sonrasında nişasta, kabartma tozu vanilya ve aldığı kadar un ek ederek ne sert ne yumuşak orta kararda bir hamur elde edilir.
İster kurabiye kalıplarıyla ister elinizde istediğiniz form verilir.
180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyetle.
Üzümlü Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı