Son konular

Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik) Tanımı İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka (800gram)
Aralarına sürmek için;
2 adet margarin
1 su bardağına yakın sıvı yağ
İç gereci;
2 su bardağı pilavlık pirinç ( kırık pirinç de olur)
5 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Şerbeti için:
6 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2 damla limon

Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak şerbetimizi kaynatalım, kapatmaya yakın limon damlatıp 2 dk daha kaynatıp kapayın soğusun.
Pirincimizi yıkayıp haşlayalım fazla lapa üzere değil hafif pilavdan yumuşak olsun suyu çekince süzün ıslak kalmasın.
Üzümümüzü bir kaç defa yıkayıp süzüp pişen pirinçe ekleyin karıştırın ve soğumaya bırakın.
O ortada yağımızı eritelim.
Tepsinin altını yağlayın çok değil az fırça ile ortalarına sürerken de fazla değil hafif yağlayın.
Yufkamızı tek tek serip hazırladığımız yağ ile tek tek serdikçe yağlayalım (7 adet serin).
Üzümlü pirinçli iç harcı koyun tekrar tek tek 7 kat yağlayın ve ikinci iç harcı karışımını yayın.
Sonra tekrar 7 tane tek tek serin ,araları daima az fırça ile yağlayın. (tepsi boyutum ise dikdörtgen fırın borcamı üzere ).
Dilediğiniz üzere kesip en üzerine de kalan yağınızdan yağlayın.
Isıtılmış 180 °ve 190° ortası kızarana dek pişirin.
Fırından çıkardığınız böreğinizi 10 dk kadar dinlendirin ve soğuk şerbet ile birleştirin .
Üzerine tepsiyi çabucak örtmeyim yarım saat sonra örtebilirsiniz ki şerbetini dinlesin.
O halde 1 gün beklerse kusursuz olur.
Üzümlü Ve Pirinçli Tatlı Börek (2 Tepsilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Üzümlü Pirinçli Börek Tatlı (Sivas Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka (ben bu ölçülere göre bi tepsi yaptım) Aralarına sürmek için; 750 gram margarin yada tereyağ (bu isteğinize kalmış ben eritilmiş margarin ile 1 çay bardağı sıvı yağı karıştırdım bir tepsiye göre bu biraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Su Böreği (Yok Böyle Tarif) 2 Tepsilik Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yumurta 1 çay bardağı su ve dibinde tekrar su az bişi daha 1 tatlı kaşığı tuz Alabildiği kadar un 1 tatlı kaşığı yağ Su Böreği (Yok Böyle Tarif) 2 Tepsilik Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Malzemeleri tek tek ilave...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Annemin Özel Soslu Pizzası (Karışık Ve Ton Balıklı) 3 Tepsilik Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 3 büyük kase un 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yumurta Yarım su bardağı süt Yarım paket kuru maya Yeteri kadar ılık su Tuz Sosu için; 2 büyük kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası Yarım su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı İçin Malzemeler Yarım kilo lahana 1 büyük uzunluk kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı acı pul biber Yarım su bardağı sıvı yağ Su tuz Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Lahanayı ince olacak formda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı İçin Malzemeler 2 bağ ıspanak ( 750 gram ) 1 orta uzunluk kuru soğan Yarım çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su Pirinçli Ispanak Yemeği (Kavurması) Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Üst Alt