Valide Sultan Boreği Tarifi Resimli,
Resimli Valide Sultan Boreği Tarifi
Valide Sultan Boreği Tarifi
imagesvalidesultanboregitarifiresimli5ad431fcd3740
Valide Sultan Boreği
Malzemeler
5 adet yufka 500 gr soğan
1 su bardağı sut
1 su bardağı soda
2 cay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 corba kaşığı margarin
1 su bardağı aycicek yağı
2 adet yumurta
tuz, karabiber ve corek otu
Hazırlanışı
Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 corba kaşığı su ile pişirin Suyunu cekince 1 corba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın icine 1 su bardağı dovulmuş ceviz, 1 cay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın Başka bir kasede 1 su bardağı sut, 1 su bardağı soda, 1 cay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı aycicek yağını karıştırın Yağlanmış u tepsiye ilk yufkayı yayın ve uzerine sutlu karışımdan gezdirin Uzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, uzerine ucuncu yufkayı serin Ucuncu yufkanın uzerine sutlu karışımdan gezdirip, dorduncu yufkayı serin Bu yufkanın uzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin Son yufkanın uzerine cok az sutlu karışımdan surun ve uzerine corek otu serpin 200 °C fırında pişirin Hafifce kendini cektikten sonra yani ılık olarak
Resimli Valide Sultan Boreği Tarifi
Valide Sultan Boreği Tarifi
imagesvalidesultanboregitarifiresimli5ad431fcd3740
Valide Sultan Boreği
Malzemeler
5 adet yufka 500 gr soğan
1 su bardağı sut
1 su bardağı soda
2 cay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 corba kaşığı margarin
1 su bardağı aycicek yağı
2 adet yumurta
tuz, karabiber ve corek otu
Hazırlanışı
Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 corba kaşığı su ile pişirin Suyunu cekince 1 corba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın icine 1 su bardağı dovulmuş ceviz, 1 cay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın Başka bir kasede 1 su bardağı sut, 1 su bardağı soda, 1 cay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı aycicek yağını karıştırın Yağlanmış u tepsiye ilk yufkayı yayın ve uzerine sutlu karışımdan gezdirin Uzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, uzerine ucuncu yufkayı serin Ucuncu yufkanın uzerine sutlu karışımdan gezdirip, dorduncu yufkayı serin Bu yufkanın uzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin Son yufkanın uzerine cok az sutlu karışımdan surun ve uzerine corek otu serpin 200 °C fırında pişirin Hafifce kendini cektikten sonra yani ılık olarak