Van Stapele Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
Klasik türk çay bardağı 100 ml
100 gram toz şeker ( 1 çay bardağı )
100 gram esmer şeker ( 1 çay bardağı )
120 gram tereyağı
175 gram un ( 3 çay bardağı )
20 gram kakao ( 3 yemek kaşığı )
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 adet yumurta, oda sıcaklığında
100 gram bitter yahut sütlü damla çikolata
150 gram beyaz çikolata
Van Stapele Kurabiye Tanımı Yapılışı
Bir fırın tepsisine şekerleri ve oda sıcaklığında tereyağını krema üzere görünene kadar 3-4 dakika çırpın.
Oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Un, tuz, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve tereyağlı karışıma ek edin. Bu evrede tahta bir kaşıkla hamuru birleştirin.
Son olarak damla çikolatayı ekleyin ( sütlü çikolata kullanacaksanız şeker ölçüsünü biraz azaltın. ) ve buzdolabında en az 15 dakika bekletin. Bu evreyi atlamayın.
Hamura hal vermeyi kolaylaştırıyor ve hamurun pişerken gerektiğinden fazla yayılmasını önlüyor.
Bu ortada kurabiyenin içinde kullanacağınız beyaz çikolatayı ayarlayın.
Benim konutta damla çikolatam vardı, onu kullandım. Lakin yerken akışkan bir kıvam istiyorsanız kesinlikle kuvertür beyaz çikolata kullanmalısınız.
Damla çikolata kullanmayacaksanız blok çikolatayı yaklaşık 16 kesime ayırın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve evvel 4 e, sonra onları da 4e ayırarak 16 kesime bölün.
Her bir parçayı elinizle yuvarlayın ve avucunuzun içinde yavaşça bastırıp içine beyaz çikolatayı yerleştirin.
Kenarlardan toplayarak kapatın ve aksi çevirerek tepsiye yerleştirin.
Vaktiniz varsa yahut hava sıcaksa 10 dakika daha buzdolabında bekletin.
Evvelden ısıttığınız 175 derece fırında yalnızca 9 dakika pişirin.
Bu nokta o kadar değerli ki alarm kurarak pişme müddetini ayarladım. ( tabi ki bu mühlet 16 kesim için geçerli, daha büyük modüller yapmak isterseniz pişme mühletini biraz uzatın. )
9 dakikanın sonunda fırından dışarı alın.
Fırından çıktığında yumuşak gözükecek lakin bir mühlet sonra istediğimiz kıvama gelecek.
Bu kurabiyenin sıcak yahut ılık tüketilmesi, içindeki beyaz çikolatanın akışkan olması açısından değerlidir.
Klasik türk çay bardağı 100 ml
100 gram toz şeker ( 1 çay bardağı )
100 gram esmer şeker ( 1 çay bardağı )
120 gram tereyağı
175 gram un ( 3 çay bardağı )
20 gram kakao ( 3 yemek kaşığı )
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 adet yumurta, oda sıcaklığında
100 gram bitter yahut sütlü damla çikolata
150 gram beyaz çikolata
Van Stapele Kurabiye Tanımı Yapılışı
Bir fırın tepsisine şekerleri ve oda sıcaklığında tereyağını krema üzere görünene kadar 3-4 dakika çırpın.
Oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Un, tuz, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve tereyağlı karışıma ek edin. Bu evrede tahta bir kaşıkla hamuru birleştirin.
Son olarak damla çikolatayı ekleyin ( sütlü çikolata kullanacaksanız şeker ölçüsünü biraz azaltın. ) ve buzdolabında en az 15 dakika bekletin. Bu evreyi atlamayın.
Hamura hal vermeyi kolaylaştırıyor ve hamurun pişerken gerektiğinden fazla yayılmasını önlüyor.
Bu ortada kurabiyenin içinde kullanacağınız beyaz çikolatayı ayarlayın.
Benim konutta damla çikolatam vardı, onu kullandım. Lakin yerken akışkan bir kıvam istiyorsanız kesinlikle kuvertür beyaz çikolata kullanmalısınız.
Damla çikolata kullanmayacaksanız blok çikolatayı yaklaşık 16 kesime ayırın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve evvel 4 e, sonra onları da 4e ayırarak 16 kesime bölün.
Her bir parçayı elinizle yuvarlayın ve avucunuzun içinde yavaşça bastırıp içine beyaz çikolatayı yerleştirin.
Kenarlardan toplayarak kapatın ve aksi çevirerek tepsiye yerleştirin.
Vaktiniz varsa yahut hava sıcaksa 10 dakika daha buzdolabında bekletin.
Evvelden ısıttığınız 175 derece fırında yalnızca 9 dakika pişirin.
Bu nokta o kadar değerli ki alarm kurarak pişme müddetini ayarladım. ( tabi ki bu mühlet 16 kesim için geçerli, daha büyük modüller yapmak isterseniz pişme mühletini biraz uzatın. )
9 dakikanın sonunda fırından dışarı alın.
Fırından çıktığında yumuşak gözükecek lakin bir mühlet sonra istediğimiz kıvama gelecek.
Bu kurabiyenin sıcak yahut ılık tüketilmesi, içindeki beyaz çikolatanın akışkan olması açısından değerlidir.