Son konular

Van Stapele Kurabiye

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Van Stapele Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

Klasik türk çay bardağı 100 ml
100 gram toz şeker ( 1 çay bardağı )
100 gram esmer şeker ( 1 çay bardağı )
120 gram tereyağı
175 gram un ( 3 çay bardağı )
20 gram kakao ( 3 yemek kaşığı )
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
1 adet yumurta, oda sıcaklığında
100 gram bitter yahut sütlü damla çikolata
150 gram beyaz çikolata

Van Stapele Kurabiye Tanımı Yapılışı

Bir fırın tepsisine şekerleri ve oda sıcaklığında tereyağını krema üzere görünene kadar 3-4 dakika çırpın.
Oda sıcaklığındaki yumurtayı ekleyip 1 dakika daha çırpın.
Un, tuz, kakao ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve tereyağlı karışıma ek edin. Bu evrede tahta bir kaşıkla hamuru birleştirin.
Son olarak damla çikolatayı ekleyin ( sütlü çikolata kullanacaksanız şeker ölçüsünü biraz azaltın. ) ve buzdolabında en az 15 dakika bekletin. Bu evreyi atlamayın.
Hamura hal vermeyi kolaylaştırıyor ve hamurun pişerken gerektiğinden fazla yayılmasını önlüyor.
Bu ortada kurabiyenin içinde kullanacağınız beyaz çikolatayı ayarlayın.
Benim konutta damla çikolatam vardı, onu kullandım. Lakin yerken akışkan bir kıvam istiyorsanız kesinlikle kuvertür beyaz çikolata kullanmalısınız.
Damla çikolata kullanmayacaksanız blok çikolatayı yaklaşık 16 kesime ayırın.
Hamuru buzdolabından çıkarın ve evvel 4 e, sonra onları da 4e ayırarak 16 kesime bölün.
Her bir parçayı elinizle yuvarlayın ve avucunuzun içinde yavaşça bastırıp içine beyaz çikolatayı yerleştirin.
Kenarlardan toplayarak kapatın ve aksi çevirerek tepsiye yerleştirin.
Vaktiniz varsa yahut hava sıcaksa 10 dakika daha buzdolabında bekletin.
Evvelden ısıttığınız 175 derece fırında yalnızca 9 dakika pişirin.
Bu nokta o kadar değerli ki alarm kurarak pişme müddetini ayarladım. ( tabi ki bu mühlet 16 kesim için geçerli, daha büyük modüller yapmak isterseniz pişme mühletini biraz uzatın. )
9 dakikanın sonunda fırından dışarı alın.
Fırından çıktığında yumuşak gözükecek lakin bir mühlet sonra istediğimiz kıvama gelecek.
Bu kurabiyenin sıcak yahut ılık tüketilmesi, içindeki beyaz çikolatanın akışkan olması açısından değerlidir.
 

Similar threads

  • Soru
Van Stapele Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı kakao 4 yemek kaşığı tereyağ 90 gram bitter çikolata 100 gram beyaz kuvertür çikolata Van Stapele Kurabiyesi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tereyağını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Van Stapele Tarifi İçin Malzemeler 125 gr. tereyağ (oda sıcaklığında bekletilmiş benimki fazla beklediği için eridi️) 1 su bardağı esmer şeker 1 adet yumurta 1 paket vanilya 3 yemek kaşığı kakao 1 fiske tuz 1 paket kabartma tozu 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı un 85 gr. bitter veya sütlü çikolata...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Beyaz Çikolatalı Kurabiye (Van Stapale) Tanımı İçin Materyaller 120 gram tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 çay bardağı toz şeker (100 gram) 1 çay bardağı esmer şeker (100 gram) 1 adet yumurta 1 silme çay kaşığı karbonat 1/2 (yarım) çay bardağı kakao 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim) 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
İçi Beyaz Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram oda sıcaklığında yumuşacık tereyağı Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı esmer şeker (kullanmadım) 1 adet yumurta 1,5 su bardağı un 1 çay bardağı kakao 1 tutam tuz 1 çay kaşığı karbonat 120 gram sütlü çikolata 120 gram beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Coco Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 3 yumurta akı 1su bardağı toz şeker 300gr hindistan cevizi 1 paket vanilya yahut 2-3 damla sıvı vanilya 100 gram sütlü yahut bitter çikolata Toz antep fıstığı Coco Kurabiye Tanımı Yapılışı Birinci olarak yumurta aklarını ve şekeri akışkan olacak biçimde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt