Son konular

Vazgeçilmez Akıtma

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Vazgeçilmez Akıtma Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
Yarım paket kuru maya (Küçük paketlerden)
Katı olmayacak kadar un
Tuz
Pul biber
Nane

Vazgeçilmez Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak un hariç bütün malzemeyi iyice karıştıralım.
Unu azar azar krep kıvamına gelene kadar ekleyelim 1/2 su bardağı kadar direk unu katmayın azar azar kıvam alıncaya kadar karıştırın. Katı olmayacak akışkan olacak.
10 15 dakika dinlendirin ve krep tavamızı biraz kızdırdım çok az yağ ekleyip fırça ile yayalım.
1 kepçe harcımızdan döküp tavayı sağ sol yaparak etrafını yayalım.
Minik minik göz olmaya başlayınca kenarından bakıp altı biraz kızardığı zaman ters çevirelim. Arkalı önlü pişilerim.
Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. Afiyet bal şeker olsun.
Vazgeçilmez Akıtma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Trakya Usulü Akıtma Tarifi İçin Malzemeler 2 yumurta 2 su bardağı un 2 su bardağı süt 1 tutam karbonat 1 tutam kabartma tozu 1 çay kaşığı tuz Trakya Usulü Akıtma Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Süt, yumurta, tuz, kabartma tozu, karbonatı iyice çırpıyoruz. İlave olarak unu ekliyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tam Ölçülü Krep (Akıtma) Tanımı İçin Gereçler 2 adet yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 2 su bardağından biraz fazla un Pişirmek için; Sıvı yağ Tam Ölçülü Krep (Akıtma) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yumurta, süt, su, tuzu çırpalım. Gereçler homojen olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Akıtma (Krepte Neymiş) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 2 su bardağı ılık su 1 tane yumurta 2,5 su bardağı un 1 paket instant maya 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker Pişince sürmek için; 1 yemek kaşığı tereyağ Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ Akıtma (Krepte Neymiş) Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Trakya Yordamı Akıtma (Cızlama) Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket yaş maya yahut 1 paket instant maya 1 su bardağı süt 2 su bardağı ılık su 3 kesme şeker 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 3 buçuk su bardağı un Sıvı yağ Trakya Yolu Akıtma (Cızlama) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Mayayı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Patatesli Kabaklı Akıtma Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta 1 su brd süt (250 ml) 2 adet orta boy patates rendesi 2 adet kabak rendesi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet kabarma tozu Tuz 2,5 3 su bardağı kadar un (Hamur akışkan olacak) Bir tutam maydanoz Patatesli Kabaklı Akıtma Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt