Vazgeçilmez Tat Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Hamuru için;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
3.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ceviz
Vazgeçilmez Tat Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şeker kaynayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
Kıvam alınca limonumuzu sıkalım.
2-3 dakika daha ocakta kalsın ve sonrasında ocaktan alalım.
Bütün malzemeleri karıştırarak güzelce yoğuralım.
Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde ya da biraz daha büyükçe parçalar koparıp hafif açarak üst kısmına şekil verelim. Ben rende kullandım şekil verirken.
Şeklini verdiğimiz hamurlarımızın içine birer parça ceviz ekleyerek birleştirme işlemini yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip fırına verelim.
180 derecede 20 – 25 dakika gibi bir sürede pişiyor. Yine de her fırın farklı olduğu için kontrollü olarak pişirmekte fayda var.
Son olarak güzelce kızaran hamurumuzu şerbetimize banalım.
20 – 25 dakika kadar üstlü altlı olarak şerbette kalması yeterli. Ve enfes tatlımız servise hazır. Afiyet olsun .
Vazgeçilmez Tat Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Şerbet için;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon
Hamuru için;
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1.5 su bardağı süt
3.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
Ceviz
Vazgeçilmez Tat Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Su ve şeker kaynayıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim.
Kıvam alınca limonumuzu sıkalım.
2-3 dakika daha ocakta kalsın ve sonrasında ocaktan alalım.
Bütün malzemeleri karıştırarak güzelce yoğuralım.
Yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
Hamurumuz hazır olunca ceviz büyüklüğünde ya da biraz daha büyükçe parçalar koparıp hafif açarak üst kısmına şekil verelim. Ben rende kullandım şekil verirken.
Şeklini verdiğimiz hamurlarımızın içine birer parça ceviz ekleyerek birleştirme işlemini yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip fırına verelim.
180 derecede 20 – 25 dakika gibi bir sürede pişiyor. Yine de her fırın farklı olduğu için kontrollü olarak pişirmekte fayda var.
Son olarak güzelce kızaran hamurumuzu şerbetimize banalım.
20 – 25 dakika kadar üstlü altlı olarak şerbette kalması yeterli. Ve enfes tatlımız servise hazır. Afiyet olsun .
Vazgeçilmez Tat Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı