Vegan Kabak Mücveri ( Pancarlı Bulgur Pilavı Eşliğinde) Tanımı İçin Gereçler
2 orta uzunluk kabak
2 tane havuç
1 yemek kaşığı keten tohumu ( 3 yemek kaşığı suda 10 dk bekletiyoruz)
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat ( üzerine bir iki damla limon suyu)
7-8 kısım maydanoz ( isteğe bağlı)
1 tutam dere otu
1 orta uzunluk soğan ( sattvik besleniyorsanız kullanmayın, ben kullanmadım)
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Baharatları ve ölçüsünü isteğe bağlı ayarlayınız*
Birer çay kaşığı; tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, kimyon, kuru fesleğen
Üzerine sürmek için:
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı çörek otu
Vegan Kabak Mücveri ( Pancarlı Bulgur Pilavı Eşliğinde) Tanımı Yapılışı
Öncelikle keten tohumunu suda 10 dk bekleterek akışkan kıvam almasını sağlıyoruz.
Kabağı soyup rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz ( bekledikçe sulanacaktır ununu ona nazaran ayarlayınız).
Tüm gereçleri karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayıyoruz.
Üzerine zeytinyağı sürüp çörek otu ekliyoruz.
Dilimlemek için bıçakla yerini belirleyip evvelden ısıttığımız fırına atıyoruz ( 180 derece).
Dilimleyip servise hazırlıyoruz.
Afiyet olsun
2 orta uzunluk kabak
2 tane havuç
1 yemek kaşığı keten tohumu ( 3 yemek kaşığı suda 10 dk bekletiyoruz)
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat ( üzerine bir iki damla limon suyu)
7-8 kısım maydanoz ( isteğe bağlı)
1 tutam dere otu
1 orta uzunluk soğan ( sattvik besleniyorsanız kullanmayın, ben kullanmadım)
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Baharatları ve ölçüsünü isteğe bağlı ayarlayınız*
Birer çay kaşığı; tuz, karabiber, pul biber, zerdeçal, kimyon, kuru fesleğen
Üzerine sürmek için:
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı çörek otu
Vegan Kabak Mücveri ( Pancarlı Bulgur Pilavı Eşliğinde) Tanımı Yapılışı
Öncelikle keten tohumunu suda 10 dk bekleterek akışkan kıvam almasını sağlıyoruz.
Kabağı soyup rendeledikten sonra suyunu sıkıyoruz ( bekledikçe sulanacaktır ununu ona nazaran ayarlayınız).
Tüm gereçleri karıştırıyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yayıyoruz.
Üzerine zeytinyağı sürüp çörek otu ekliyoruz.
Dilimlemek için bıçakla yerini belirleyip evvelden ısıttığımız fırına atıyoruz ( 180 derece).
Dilimleyip servise hazırlıyoruz.
Afiyet olsun