Son konular

Velibah

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Velibah Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için;
2 su bardağı su
Yarım paket yaş maya (kuru da olur 1 yemek kaşığı )
Yarım tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 buçuk su bardağı un

Velibah Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurarak başlayalım ılık suyu yoğurma kabına alalım şekeri ve mayayı koyup karıştıralım tuzunu da ekleyelim unu ilave edip güzel pürüzsüz bir hamur yoğuralım ağzını kapatalım ve beze sarıp mayalanmaya bırakalım,.
Kaynayan suya yıkadığımız patatesi koyalım pişirelim ve suyunu süzelim,.
Patatesi soyalım ezerken tereyağı ekleyerek ezelim baharatlarıni atalım tuzunu atalım güzelce elimizle karıştıralım,.
Mayalanan hamuru bezelere bölelim biraz dinlensin,.
Sonra hafif elimizle açalım ortasına toplar haline getirdiğimiz patatesi koyalım kapatalım hafif üzerine bastıralım ve diğerlerinide aynı şekilde yapalım,.
Biraz dinlendikten sonra merdane yada oklavayla açalım tavaya alalım ilk yüzü pişince çevirelim ve o yüze tereyağı sürelim sonra tekrar çevirelim,.
İki yüzüde güzelce kızarınca alalım bu şekilde hepsini pişirelim sıcak sıcak servis edelim deneyeceklere kolay gelsin harika bi lezzet
Velibah Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Velibah (Patatesli Bazlama) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 5 su bardağı un 2 su bardağı ılık su 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kurumaya (Yaş mayada kullanabilirsiniz) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker İç harcı için; 3 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Velibah Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 1 paket küçük instant maya 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un İçi için : 3 adet haşlanmış patetes 1 yemek kaşığı lor peyniri 1 adet taze soğan 1 tutam ince kıyım maydanoz 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Velibah (Yöresel Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler Patates topları için: 3-4 adet orta uzunluk patates 1 yemek kaşığı tereyağı 1,5 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri Hamuru için: 1 su bardağı ılık süt (bardak ölçüsü 200 ml.) 1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Efsane Hoş Velibah Tanımı (Çerkez Böreği) İçin Malzemeler Hamuru için; 800 ml ılık su 10 su bardağı un 1 paket instant maya (7 gram) 2,5 dolu tatlı kaşığı tuz 1 dolu yemek kaşığı şeker Su bardağı ölçüm 220 ml İçi için; 10 adet orta uzunluk patates 1 kase rendelenmiş kaşar peynir 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Velibah Tanımı İçin Materyaller 2 kase un 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı toz maya 1 yemek kaşığı sıvı yağ Alabildiği kadar su Üzeri için Tereyağı İç harcı için 8 adet patates Tuz Velibah Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Birinci olarak patatesler haşlanır. Ve güzelce çatalla ezilir. Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
Üst Alt