Venedik Poğacası Tarifi Resimli

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Venedik Poğacası Tarifi
Venedik Poğacası nasıl yapılır
Venedik Poğacası yapılışı

Venedik Poğacası Tarifi Resimli

imagesvenedikpogacasitarifiresimli5ad4320d238ce

Malzemeler:
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 paket margarin
1 paket yaş maya
1 su bardağı lor peyniri
1 demet ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı rendelenmiş havuc
1 demet maydanoz
1 cay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuzot
Uzeri icin 2 yumurta sarısı ve susam

Hazırlanışı:
Unu eleyip ortasını acalım Yaş mayayı ortasına koyup ılık su ile eritelim Sonra şekeri, tuzu, tuzotu, yumurtayı, dereotunu, maydanozun yarısını,havucu ve margarini koyup kulak memesi kıvamında yoğuralım Hamurdan parcalar koparıp un serpilmiş tezgahın uzerinde yuvarlayalım Sonra ortasına avucumuzun ici ile cukurlar acalım Lor peyniri ve kalan maydonozu karıştırıp cukurlara koyalım Hamuru kapatıp peynirin hamurun icinde kalmasını sağlayalım Uzerlerine yumurta sarısı surup susam serpiştirin 15 dk kadar mayasının gelmesini bekledikten sonra onceden 170 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirelim
 
Üst Alt