Vişne Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
200 gr tereyağ ya da margarin
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 su bardağı kadar un
Üzerine;
Vişne marmelatı ya da istediğiniz rastgele bir marmelat
Vişne Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış yağımıza materyallerimizi ekleyip eli bırakan orta sertlikte bir hamur yapıyoruz.
Hamurumuzun bir modülünü ayırıp buzlukta donduruyoruz.
Başka parçayı yağlı kağıt ortasında açıp istediğimiz formda kesip üzerine marmelatı koyuyoruz.
Dolapta donmuş olan hamuru da rendeleyip üzerine koyuyoruz.
180 derecede fırınlıyoruz.
Soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpip servis ediyoruz.
200 gr tereyağ ya da margarin
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2-3 su bardağı kadar un
Üzerine;
Vişne marmelatı ya da istediğiniz rastgele bir marmelat
Vişne Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Oda ısısında yumuşamış yağımıza materyallerimizi ekleyip eli bırakan orta sertlikte bir hamur yapıyoruz.
Hamurumuzun bir modülünü ayırıp buzlukta donduruyoruz.
Başka parçayı yağlı kağıt ortasında açıp istediğimiz formda kesip üzerine marmelatı koyuyoruz.
Dolapta donmuş olan hamuru da rendeleyip üzerine koyuyoruz.
180 derecede fırınlıyoruz.
Soğuyan kurabiyelere pudra şekeri serpip servis ediyoruz.