Vişne Receli tarifi,pratik vişne receli,işne receli tarif,resimli vişne receli tarifi,vişne receli yapılışı,vişne receli yapımı
vişne receli
imagesvisnereceliresimlitarifvisnerecelinasilyapilir5ad461d37961e
Malzemesi:
1 kg iri taneli vişne
1500 gr tozşeker (6 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da 1 gr limontuzu
Yapılışı ve Hazırlanması:
1 Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın Bir cekirdek cıkarıcı, kibrit copu ya da firkete ile sap kısmından girerek cekirdeklerini cıkarın
2 Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun Vişneler suyunu verip şeker iyice ıslanmayıncaya kadar tencereyi kapağı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin
3 Receli ateşe oturtarak orta ateşte, hic su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısın, kopuğunu surekli alarak recel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık 3540 dakika kaynatmayı surdurun
4 Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın
vişne receli
imagesvisnereceliresimlitarifvisnerecelinasilyapilir5ad461d37961e
Malzemesi:
1 kg iri taneli vişne
1500 gr tozşeker (6 su bardağı)
1 adet limonun suyu ya da 1 gr limontuzu
Yapılışı ve Hazırlanması:
1 Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıklayın Bir cekirdek cıkarıcı, kibrit copu ya da firkete ile sap kısmından girerek cekirdeklerini cıkarın
2 Tencereyi bir kat vişne, bir kat şeker sırası ile doldurun Vişneler suyunu verip şeker iyice ıslanmayıncaya kadar tencereyi kapağı olarak bir gece yada en az 5 6 saat bekletin
3 Receli ateşe oturtarak orta ateşte, hic su katmadan, ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın Ateşi kısın, kopuğunu surekli alarak recel kıvamım buluncaya kadar yaklaşık 3540 dakika kaynatmayı surdurun
4 Limon suyunu ya da limontuzunu katıp bir taşım daha kaynatarak ateşten alın Ilınınca kavanozlara aktarıp serin bir yerde saklayın