Vişne Soslu 3 Renkli Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
1 lt süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket labne peyniri
1 kare paket bitter çikolata
Vişne sosu için;
1 paket dondurulmuş vişne
1, 5 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) çay bardağı kadar su
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Vişne Soslu 3 Renkli Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, un, nişasta, şeker karıştırıp ocağa alın daima karıştırarak göz göz olana dek pişirin.
Altını kapattıktan sonra içerisine vanilya tereyağ ve labne peynirini ekleyip mikserle 4-5 dk kadar çırpın.
Karışımı ikiye bölün. Yarısına 1 paket bitter çikolatayı ekleyerek sıcağıyla içerisinde eritin.
Kuplara evvel vanilyalı sonra çikolatalı karışımdan ekleyerek ılınmaya alın.
Vişne sos için; vişneleri üzerine şekeri ilave ederek bir sos tenceresinde hafif kaynatın.
Farklı bir kasede su ve nişasta çırpın ve ekleyin. Karıştırarak yoğunlaşıp göz göz olana dek pişirin.
Ocaktan almaya yakın içerisine limon sıkın.
Hazırladığınız kupların üzerine vişneli sostanda ekleyip dolapta 4-5 saat soğuttuktan sonra servis edin.
1 lt süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 (yarım) su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket labne peyniri
1 kare paket bitter çikolata
Vişne sosu için;
1 paket dondurulmuş vişne
1, 5 yemek kaşığı nişasta
1/2 (yarım) çay bardağı kadar su
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2-3 damla limon suyu
Vişne Soslu 3 Renkli Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, un, nişasta, şeker karıştırıp ocağa alın daima karıştırarak göz göz olana dek pişirin.
Altını kapattıktan sonra içerisine vanilya tereyağ ve labne peynirini ekleyip mikserle 4-5 dk kadar çırpın.
Karışımı ikiye bölün. Yarısına 1 paket bitter çikolatayı ekleyerek sıcağıyla içerisinde eritin.
Kuplara evvel vanilyalı sonra çikolatalı karışımdan ekleyerek ılınmaya alın.
Vişne sos için; vişneleri üzerine şekeri ilave ederek bir sos tenceresinde hafif kaynatın.
Farklı bir kasede su ve nişasta çırpın ve ekleyin. Karıştırarak yoğunlaşıp göz göz olana dek pişirin.
Ocaktan almaya yakın içerisine limon sıkın.
Hazırladığınız kupların üzerine vişneli sostanda ekleyip dolapta 4-5 saat soğuttuktan sonra servis edin.