Son konular

Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık) Tanımı İçin Gereçler

Kreması için;
2 poşet krem şanti
1 paket krema (200ml)
1 çay bardağı soğuk süt
Öteki materyaller;
1 paket halley
1 paket petibör bisküvi
200g çilek (15-16 tane)
2 büyük muz
200g vişne
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
Yarım çay bardağı damla çikolata
Vişne sosu için;
1 bu bardağı vişne
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Vişne Soslu Halleyli Parfe (Yemelere Doyamadık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Selam arkadaşlar ben çok sıkıntı tanımlarda hazırlıyorum lakin herkes üzere kolayı seviyorum bugünde çok kolay ve tadıda bir o kadar hoş bir tanımım var
Evvel krem şantiyi krema ve sütle kıvam alana kadar yani 5 dakika kadar mikserle çırpıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Bu ortada halleyleri, muzu, çileği doğruyoruz, vişnelerin çekirdeğini çıkarıyoruz bisküvileride elimizle irice kırıyoruz.
Bütün malzemeyi çırptığımız krem şantiye katıp karıştırıyoruz. Bir kek kalıbının içine streç serip hazırladığımız karışımı içerisine bastırarak yerleştiriyoruz. Üzerini streçle kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Sonraki gün vişne sosu için vişnenin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alalım içine şeker ve suyunu ek edip 5-10 dk yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
Çabucak blenderden pürüzsüz olana kadar çekiyoruz. Nişastayı iki kaşık su ile açıp sosa ek ediyoruz kaynayana kadar karıştırıp ocağı kapatıyoruz, orta ara karıştırarak soğutuyoruz.
Soğuyan sosu bir buzdolabı poşetine doldurup alt köşesinden makasla minicik kesiyoruz (kürdan genişliğinde).
Dünden dolaba kaldırdığımız parfeyi çıkarıp uygun bir servis tabağına aykırı çeviriyoruz ve üzerini poşetteki sosla süslüyoruz afiyet olsun
Not; 1 saate yakın buzlukta bekletip tüketirseniz dondurma tadında tam bir yaz tatlısı oluyor.
 

Similar threads

  • Soru
Halleyli Kusursuz Pasta Tanımı İçin Materyaller 2 poşet krem şanti 125 ml soğuk süt 3 tane muz 1 tane şeftali 10 tane çilek 5 tane halley 2 kaşık hindistan cevizi 1 paket burçak bisküvi 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 çay bardağı damla çikolata. Süslemek için Yarım çay bardağı iri dövülmüş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Meyveli Parfe Tanımı İçin Materyaller 2 paket krem şanti 2 su bardağı süt 1 paket petibör bisküvi 1 çay bardağı fındık yahut ceviz 1 paket vanilya 1 su bardağı komposto vişne(çekirdeği alınmış) 1 su bardağı komposto kayısı 15 adet çilek Elinizde sevdiğiniz hangi meyve varsa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tart Kalıbında Halleyli Pasta Tanımı İçin Materyaller 8 tane halley 2 paket kremşanti 2 su bardağı süt 6 adet ceviz 1 paket bisküvi Üzeri için Hazır çikolata sosu Tart Kalıbında Halleyli Pasta Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Halleyleri küçük doğrayalım. Kremşanti ve sütü yoğunlaşana kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Halleyli Pasta Tarifi İçin Malzemeler 10 tane halley 3 tane muz Ceviz içi 1 paket çikolata sos 1 paket kremşanti Halleyli Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kremşantiye 1 su bardağı süt ekleyerek,mikser yardımıyla çırpalım. Halleyleri elimizle bölerek çırptığımız kremşantinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Halleyli Pasta Tanımı İçin Materyaller 1 kutu halley 1 küçük paket petibör bisküvi 1 su bardağı fındık içi 1 su bardağı damla çikolata 1 su bardağı çilek 1 kutu krem santi 1 su bardağı süt Üzeri için; Benmari üzeri eritilmiş çikolata. Halleyli Pasta Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt