Vişne Soslu İrmik Tart Tanımı İçin Materyaller
Muhallebi İçin
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilin
Sos İçin
1,5 bardak vişne suyu (Vişne kompostosunun suyunu kullandım)
2 tatlı kaşığı nişasta (Kaşık tepeleme dolu olsun)
2 yemek kaşığı şeker (Şekeri azaltabilir yahut artırabilirsiniz)
Vişne Soslu İrmik Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, irmik, şeker bir tencereye koyulur.
Kaynayıp muhallebi kıyamı alana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra içine hindistan cevizi katılır ve karıştırılır. Daha sonra altı kapatılır. İçine tereyağı ve vanilin koyulur ve karıştırılır.
Tart kalıbı su ile ıslatılır (Muhallebinin kolay kalıptan çıkması için) Muhallebi kalıba dökülür. Biraz ılıyınca buz dolabına kaldırılır ve en az 2 saat bekletilir.
Tatlı soğurken vişne sosu için küçük bir tencereye vişne suyu, nişasta ve şeker konur. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altı yakılır. Karışım kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir. Birinci sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkarılan muhallebinin üzerine dökülür ve ıslak kaşık ile üstü düzeltilir.
Üzeri isteğe nazaran süslenir (Ben vişne kompostosu içindeki vişneleri kullandım). Süslenen tatlı dolaba kaldırılır üst sosu soğuyana kadar dolapta bekletilir (Yarım saat yetiyor) Çok hafif bir tatlı deneyenler mutlu kalacaktır Afiyet olsun
Muhallebi İçin
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 paket vanilin
Sos İçin
1,5 bardak vişne suyu (Vişne kompostosunun suyunu kullandım)
2 tatlı kaşığı nişasta (Kaşık tepeleme dolu olsun)
2 yemek kaşığı şeker (Şekeri azaltabilir yahut artırabilirsiniz)
Vişne Soslu İrmik Tart Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, irmik, şeker bir tencereye koyulur.
Kaynayıp muhallebi kıyamı alana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra içine hindistan cevizi katılır ve karıştırılır. Daha sonra altı kapatılır. İçine tereyağı ve vanilin koyulur ve karıştırılır.
Tart kalıbı su ile ıslatılır (Muhallebinin kolay kalıptan çıkması için) Muhallebi kalıba dökülür. Biraz ılıyınca buz dolabına kaldırılır ve en az 2 saat bekletilir.
Tatlı soğurken vişne sosu için küçük bir tencereye vişne suyu, nişasta ve şeker konur. Güzelce karıştırdıktan sonra ocağın altı yakılır. Karışım kaynayıp yoğunlaşana kadar pişirilir. Birinci sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkarılan muhallebinin üzerine dökülür ve ıslak kaşık ile üstü düzeltilir.
Üzeri isteğe nazaran süslenir (Ben vişne kompostosu içindeki vişneleri kullandım). Süslenen tatlı dolaba kaldırılır üst sosu soğuyana kadar dolapta bekletilir (Yarım saat yetiyor) Çok hafif bir tatlı deneyenler mutlu kalacaktır Afiyet olsun