Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Vişneli sosu için
2 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
İrmik tatlısı için
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye nişasta ve şekeri koyalım karıştıralım ve vişne suyunu ekleyip ocağa alalım ocakta yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Koyulaşınca altını kapatıp streç sinema serili baton kek kalıbımıza döküyoruz ve düzeltiyoruz.
İrmik tatlısı için tencereye irmik ve şekeri koyalım karıştıralım ve sütümüzü ekleyip ocağa alalım ocakta yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
İrmik tatlımızın yarısını baton kek kalıbımıza döküp düzeltiyoruz eşit bir biçimde.
Tenceremizdeki kalan irmik tatlımıza kakaoyu ekliyoruz karıştırıyoruz ve 2 yemek kaşığı sütü ekliyoruz ki kıvamı kakaosuz olan irmik tatlımızla tıpkı kıvamda olsun ve kakaolu irmik tatlısını da baton kek kalıbımıza döküyoruz düzeltiyoruz.
Streç sinema ile üzerini kapatıp dolaba alıyoruz.
Dolapta 3 saat kadar dinlendiriyoruz.
3 saat sonra tatlımız servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet bal şeker olsun fotoğraflarınızı bekliyorum.
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Vişneli sosu için
2 su bardağı vişne suyu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
İrmik tatlısı için
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak tencereye nişasta ve şekeri koyalım karıştıralım ve vişne suyunu ekleyip ocağa alalım ocakta yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Koyulaşınca altını kapatıp streç sinema serili baton kek kalıbımıza döküyoruz ve düzeltiyoruz.
İrmik tatlısı için tencereye irmik ve şekeri koyalım karıştıralım ve sütümüzü ekleyip ocağa alalım ocakta yoğunlaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Koyulaşınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip tereyağı eriyene kadar karıştırıyoruz.
İrmik tatlımızın yarısını baton kek kalıbımıza döküp düzeltiyoruz eşit bir biçimde.
Tenceremizdeki kalan irmik tatlımıza kakaoyu ekliyoruz karıştırıyoruz ve 2 yemek kaşığı sütü ekliyoruz ki kıvamı kakaosuz olan irmik tatlımızla tıpkı kıvamda olsun ve kakaolu irmik tatlısını da baton kek kalıbımıza döküyoruz düzeltiyoruz.
Streç sinema ile üzerini kapatıp dolaba alıyoruz.
Dolapta 3 saat kadar dinlendiriyoruz.
3 saat sonra tatlımız servise hazır şimdiden deneyenlere afiyet bal şeker olsun fotoğraflarınızı bekliyorum.
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı