Vişne Soslu İrmik Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebisi için;
1 litre süt
1 çay bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı buğday nişastası
2 kaşık un
Vişneli sos için;
3,5 su bardağı vişne suyu
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta

Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye süt şeker nişasta ve unu alalım.
Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişen muhallebiyi istediğiniz herhangi bir kalıba dökelim.
Ben tart kalıbı kullandım (Muhallebiyi dökmeden önce kalıbı ıslatın ki soğuduğunda kalıptan rahat çıksın)
Soğumasını bekleyelim.
Bu arada vişneli sos için gerekli malzemeleri sırasıyla tencereye alıp koyulaşana kadar pişirelim.
Vişneli sosu soğumuş muhallebilerin üzerlerine ekleyelim.
Buzdolabında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Vişne Soslu İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt