Son konular

Vişne Soslu Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Vişne Soslu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler:
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
200 ml krema
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Vişneli sos için:
200 ml vişne suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1/4 (çeyrek) su bardağı vişne

Vişne Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişneli sos için vişne suyu, şeker ve nişasta tencerenin içine koyulur, kaynayana kadar karıştırılır.
Vişnelerin çekirdekleri temizlenir, küçük küçük parçalara bölünür.
Sos kaynadıktan sonra vişneler koyulur. 1-2 dakika bu şekilde kaynatılır ve altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır.
Krema ve sıvı yağ eklenir, çırpılır.
Kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, elenerek yumurtalı karışıma eklenir, spatula yardımıyla karıştırılır.
Katı yağ ile yağlanmış kek kalıbına hamur dökülür.
Önceden ısıtılmış 175° fırında 40-45 dakika pişirilir.
Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir.
Servis tabağına ters çevrilir.
Üzerine soğuyan sos dökülür. Şimdiden herkese afiyet olsun.
Vişne Soslu Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt