Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
1 litre süt
2.5 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 adet vanilya
1 kutu krema
Sos için
1 kase vişne
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye unu,nişastayı,şekeri ,sütü,yumurtayı tencerenin içerisine alın karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebi ılımaya bırakın.
Uygun bir tencereye vişneyi,şekeri ,suyu alın karıştırarak pişirin.
Pişen sosa bir yemek kaşığı nişastayı soğuk su ile açıp sosun içerisine karıştırarak 5 dakika pişirin.
Ilık olan muhallebiye vanilyayı ve kremayı ekleyin çırpın.
Uygun kaplara eşit bir halde paylaştırın.
Üzerine vişne sosundan ekleyerek hepsini birebir biçimde yapın.
2- 3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 litre süt
2.5 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
1 adet vanilya
1 kutu krema
Sos için
1 kase vişne
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tencereye unu,nişastayı,şekeri ,sütü,yumurtayı tencerenin içerisine alın karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebi ılımaya bırakın.
Uygun bir tencereye vişneyi,şekeri ,suyu alın karıştırarak pişirin.
Pişen sosa bir yemek kaşığı nişastayı soğuk su ile açıp sosun içerisine karıştırarak 5 dakika pişirin.
Ilık olan muhallebiye vanilyayı ve kremayı ekleyin çırpın.
Uygun kaplara eşit bir halde paylaştırın.
Üzerine vişne sosundan ekleyerek hepsini birebir biçimde yapın.
2- 3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı