Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
Muhallebisi için :
1 lt süt 3 fincan şeker
3 fincan un
50 gram margarin ve 1 paket vanilya
Vişneli sosu için:
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı şeker
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi için tencereye süt, şeker, un ekleyerek orta ateşte karıştırır.
Kaynayan muhallebi ocaktan alınır, margarin ve vanilya eklenip çırpılır.
Sonra bardakların yarısına kadar doldurulur.
Yine tencereye vişneler mısır nişastası ve şeker eklenip karıştırılır.
Piştikten sonra bardakların üzeri doldurup üzerlerini dilediğiniz üzere süslüyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebisi için :
1 lt süt 3 fincan şeker
3 fincan un
50 gram margarin ve 1 paket vanilya
Vişneli sosu için:
2 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1,5 su bardağı şeker
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Muhallebi için tencereye süt, şeker, un ekleyerek orta ateşte karıştırır.
Kaynayan muhallebi ocaktan alınır, margarin ve vanilya eklenip çırpılır.
Sonra bardakların yarısına kadar doldurulur.
Yine tencereye vişneler mısır nişastası ve şeker eklenip karıştırılır.
Piştikten sonra bardakların üzeri doldurup üzerlerini dilediğiniz üzere süslüyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı