SoruCevap
Yeni Üye
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Vişne sosu;
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı haşhaş
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişne suyu, şeker ve nişasta tencerede pişirilir.
İstediğiniz şekilli kalıp ıslatılır ve hazırladığımız sos dökülür soğumaya bırakılır.
Bu arada muhallebi için olan malzemeler haşhaş ve vanilya hariç tencereye alınır ve pişirilir.
Pişen muhallebi ocaktan alındıktan sonra önce vanilya sonra haşhaş eklenir ve karıştırılır.
Soğumuş olan vişne sosunun üstüne eklenir, dolapta en az 3 saat dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Vişne sosu;
2 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Muhallebisi;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı haşhaş
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Vişne suyu, şeker ve nişasta tencerede pişirilir.
İstediğiniz şekilli kalıp ıslatılır ve hazırladığımız sos dökülür soğumaya bırakılır.
Bu arada muhallebi için olan malzemeler haşhaş ve vanilya hariç tencereye alınır ve pişirilir.
Pişen muhallebi ocaktan alındıktan sonra önce vanilya sonra haşhaş eklenir ve karıştırılır.
Soğumuş olan vişne sosunun üstüne eklenir, dolapta en az 3 saat dinlendirildikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı