Vişne Soslu Muhallebi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket krema
Bir tutam tuz
Vişneli sos için;
1 su bardağı vişne
1,5 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Dondurma

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Süt, şeker, yumurta sarısı tencereye koyulur.
Un ve nişasta elenerek tencereye alınır.
Tuz ek edip uygunca karıştırılır.
Ocağa alınan tenceredeki muhallebi göz göz olana kadar pişirilir.
Vanilya ve tereyağı eklenip yağ eriyene kadar karıştırılır.
Muhallebi soğumaya bırakılır.
Soğuyan muhallebiye krema katılır ve mikser ile çırpılır.
Öbür tarafta vişne, su, şeker, nişasta uygun bir tavaya alınır ve karıştırılır.
Kıvam alana kadar pişirilir.
Pürüzsüz olması için süzgeçten geçirilir. ( sos kıvamı sulu ise bu etapta bir ölçü daha nişasta katıp eleme sürecini yapabilirsiniz. Yada az ölçüde su ekleyerek yoğunluğunu açabilirsiniz)
Süzgeçten geçirilen sos bir tık kaynatılır.
Soğuyan muhallebi kuplara paylaştırılır.
Üstlerine vişne sosu dökülür.
Servis ederken üzerine dondurma koyulup fıstık serpilir.
Afiyetle .

İstenilen öteki meyve ile de yapılabilir.

Görüntülü detaylı tarifler için ınstagram sayfamı takip edebilirsiniz #mutfakkeyiftir.
 

Similar threads

  • Soru
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler 1 litre süt 2.5 yemek kaşığı un 2.5 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 adet yumurta sarısı 1 adet vanilya 1 kutu krema Sos için 1 kase vişne Yarım su bardağı şeker Yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı nişasta Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Vişne Soslu Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler Vişne sosu; 2 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı nişasta Muhallebisi; 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un 1 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı haşhaş Vişne Soslu Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Vişne Soslu Muhallebili Kup Tanımı İçin Gereçler 1 lt süt 1 adet yumurta sarısı 1 su bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 100 ml sıvı krema ( yarım paket) 1 paket vanilin 1 paket kakaolu petibör bisküvi Vişneli sos için; 1 kase vişne ( çekirdekleri alınmış ) 4-5 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Vişne Soslu İrmik Tart Tanımı İçin Materyaller Muhallebi İçin 1 litre süt 1 su bardağı şeker 1 su bardağı irmik 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı hindistan cevizi 1 paket vanilin Sos İçin 1,5 bardak vişne suyu (Vişne kompostosunun suyunu kullandım) 2 tatlı kaşığı nişasta (Kaşık tepeleme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Vişneli Muhallebi Tanımı İçin Gereçler 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 1 vanilya 1 paket kremşanti Sosu için; 1 su bardağı kadar vişne 3 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı nişasta 1 su bardağı su Tabanı için; 1 paket burçak bisküvi Vişneli Muhallebi Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt