Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik (+1 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne sosu için
4 su bardağı vişne suyu
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaz geldiğine nazaran serin serin tatlılarımız gelsin hafif kolay ve lezzetli.
Öncelikle vişne sosunu hazırlayalım bir tencereye bütün gereçleri koyup ocağa alalım kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
Ara orta karıştıralım kabuk tutmasın.
Muhallebisi için.Bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri koyup ocağa alalım karıştıralım.
Kıvam alınca içine tereyağını ve vanilyayı ekleyerek düzgünce çırpalım ve ocaktan alalım.
Herhangi bir kalıba ben yuvarlak kek kalıbını kullandım.
Önce ıslatalım uygunca süzüp vişne sosunu dökelim.
Her yerine eşit gelecek biçimde üzerine de irmikli muhallebiyi dökelim.
Onu da biraz yere vurarak her yerine eşit gelecek formda düzeltelim.
Buzdolabına alalım en bir kaç saat dinledirip servise sunabiliriz.
Servise alırken de kalıbı servis tabağına aykırı çevirelim.
Servise dilediğiniz biçimde süsleyerek sunabiliriz şimdiden afiyet olsun yapacak olanlara.
Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Muhallebi için
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik (+1 yemek kaşığı)
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nişasta
Vişne sosu için
4 su bardağı vişne suyu
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı su
Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yaz geldiğine nazaran serin serin tatlılarımız gelsin hafif kolay ve lezzetli.
Öncelikle vişne sosunu hazırlayalım bir tencereye bütün gereçleri koyup ocağa alalım kıvam alıp kaynamaya başlayınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım.
Ara orta karıştıralım kabuk tutmasın.
Muhallebisi için.Bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm gereçleri koyup ocağa alalım karıştıralım.
Kıvam alınca içine tereyağını ve vanilyayı ekleyerek düzgünce çırpalım ve ocaktan alalım.
Herhangi bir kalıba ben yuvarlak kek kalıbını kullandım.
Önce ıslatalım uygunca süzüp vişne sosunu dökelim.
Her yerine eşit gelecek biçimde üzerine de irmikli muhallebiyi dökelim.
Onu da biraz yere vurarak her yerine eşit gelecek formda düzeltelim.
Buzdolabına alalım en bir kaç saat dinledirip servise sunabiliriz.
Servise alırken de kalıbı servis tabağına aykırı çevirelim.
Servise dilediğiniz biçimde süsleyerek sunabiliriz şimdiden afiyet olsun yapacak olanlara.
Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı